Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Bolečine v mečih

Bolečine v mečih

Spoštovani!

Oglašam se Vam glede problema mojega moža – bolečin v mečih.
Bolečine so prisotne že dalj časa, zadnjega pol leta pa so zelo izrazite.
V tem času je opravil že kar nekaj pregledov:
– krvni testi za sladkor, holesterol, jetrni testi so bili vsi negativni
– rtg hrbtenice brez posebnosti
– EMG nog – desna noga b.p., leva noga mejne vrednosti – predlagana letna kontrola
Danes je imel pregled pri varikologu. Pisnega izvida sicer še nima, je pa zdravnik ugotovil, da žile niso razlog bolečin. Kakih poglobljenih preiskav za ožilje sicer ni opravil, to je ugotovil že iz anamneze in pregleda nog (brez aparatur). Moram priznati, da sva bila nad samo obravnavo pri varikologu kar razočarana. Glede na to, da so vene tudi globlje in ne samo površinske, sva pričakovala tudi “poglobljen” pregled. Pa je zravnik že iz ogleda in otipa ugotovil, da z žilami ni nič narobe.
Prosim Vas za mnenje glede takega pregleda. Je to običajno – če ni vizuelnih zunanjih sprememb (ni vidnih žil, ni otekanja nog), potem suma na bolezen ožilja ni ? Ni potrebna npr. preiskava z dopplerjam ali merjenja pritiska v nogah?

Zdaj čaka še na pregled pri ortopedu. Tja je napoten tudi zaradi bolečin v kolenih. V otroštvu je prebolel poškodbo kolena (žal se ne spomni, kakšno), zaradi katere je imel “vodo v kolenu”. Te bolečine (in pokanje v kolenu) so tudi prisotne že več let, vendar se je “navadil živeti s to bolečino”. Zdaj pa mu je koleno oteklo, bolečine v mišici pod kolenom pa so bile prisotne že pred otekanjem kolena.
Ali je možna, da je bolečina v mišici zaradi obolelega (oteklega) kolena?
Prosim vas za nasvet glede nadaljnih preiskav (poleg ortopeda).

Pa še to:
Januarja letos je prebolel tudi želodčno bakterijo. Ali je prisotnost te bakterije lahko kakorkoli vplivala na ostala (negastro) področja (mišice)?

Opravičujem se za dolgo pismo. Počasi moževo zdravstveno stanje že vpliva na družinsko razpoloženje in vsi si že želimo moževega (in očkovega) okrevanja.

Lep pozdrav!

POzdrav!

Bolečine v mečih so lahko posladica sprememb ožilja, posledica nevrološkega obolenja, pomanjkanja kalcija, magnezija…..
Če so pulzi na arterijah tipni , običajno ni potreben dopler, vsekakor je odvisno od starosti bolnika in od težav za kakšen pregled se odločimo.
Težko vam svetujem kam in v kakšno smer bi bilo potrebno še iskati, vsekakor pa je pomembno , da se po tem kdaj in kje so težave, odločimo za preiskave.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close