Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija bolečine v levem ušesu

bolečine v levem ušesu

Spoštovani!

Stara sem 32 let, relativno zdrava (če odštejem mesečne migrene). Zadnji mesec opažam, da me boli levo uho – špika me, občutek imam, kot da imam nekaj v njem, včasih gre bolečina po vratu navzdol. Glasne glasbe ne poslušam, tudi slušalk ne uporabljam. Je pa res, da (pa naj gre za navadni ali mobilni telefon) pri telefoniranju uporabljam levo uho (mi je bolj “na roko” že od kar se zavedam) in v tem mesecu je po uporabi telefona na tem ušesu stanje še bistveno slabše.
Sicer se nameravam v bližnji prihodnosti (če se bodo zadeve še ponavljale en mesec)oglasiti pri splošni zdravnici, vendar me vseeno zanima, kaj bi lahko bilo vzrok teh bolečin?

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.

Spoštovana!

Upam, da nič ni resnega z vašim ušesom. Možno je, da je v sluhovodu nekaj zasušenega masla, ki draži kožo sluhovoda, možno je, da je zaradi pritiska razdražen hrustanec uhlja, možno pa je tudi da je prezračevanje srednjega ušesa slabše (takrat namreč lahko špika v ušesih). Če se stanje ne uredi, oglasite se pri zdravniku.

Lp. drIB.

Spoštovani!

Sem obiskala zdravnico. Prvič mi je dala v uho neko kremo na povoj oz. trak, ki sem ga morala po 12-ih urah odstraniti. Ni bilo sprememb. Prejšnji teden mi je dala kapljice (imena se ne spomnim, vem samo to, da so prvotno namenjene za oči) – eno kapljico v uho zvečer. 4 x sem to že storila, stanje še vedno nespremenjeno. Rekla je tudi, da če ne bo bolje, da mi sledi obisk pri otologu. V četrtek, se nameravam oglastiti ponovno pri njej ker je zadeva res moteča in me občasno tudi zbudi ponoči….bolečina občasno sega tudi v spodnjo čeljust in zobe…(pred kratkim sem bila pri zobozdravniku in je vse uredu)….Kaj lahko stori otolog?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

Spoštovana!

Otolog vas lahko pogleda in vidi ali je uzrok v ušesu ali ni, če je, vas bo naprej zdravil in upam vam bo pomagal.

LP. drIB.

New Report

Close