Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma bolečine v kosteh

bolečine v kosteh

Pozdravljeni. Obračam se na vas, ki imate izkušnje. Stara sem 45 let in že kakšno leto imam hude bolečine v kosteh: začelo se je z vratom in rameni, zdaj pa imam bolečine tudi v kosteh na nogah in v hrbtenici. Bolečine so ponoči neznosne. Stara sem 45 let. je možno, da je kaj v zvezi z revmo, morda tudi kaj hujšega? hvala in lp

Pikapolonica skoraj premalo si napisala, da bi ti lahko kdo kaj konkretno pomagal ali svetoval lahko ti bolj na splošno mogoče, kajti telo se z ledi ko se stara počasi obrablja in diski med sklepi lahko povzročajo težave in bolečine za to je lahko tudi kriva prekomerna teža, slaba drža tudi v službi, prehrana (vitamini, minerali itd.), če pa je bolečina izključno v kosteh in ne na sklepih samo ramena in vrat ponavadi izžareva bolečina iz vretenc, zato bi sam dal velik poudarek na prehrani (vitamini, minerali), če bolijo kosti bi kupil kakšen donta za magnezij, železo, kalcij, jaz na tešče pojem vsaki dan žlico olivnega olja čez par minut žlico lanenega olja in še čez čas žlico olje pšeničnih kalčkov – prebava štima in vitamini za telo so na razpolago zraven pa še sveže korenje, ki ga moraš vedno pojesti z olivnim oljem zaradi absorbcije vitamina A. Povdarek pa bi ti še dal na kakšno razgibavanje kajti veliko se da z pravimi vajami doseči, da se v diske med vretenca spet naseli vsa ali vsaj skoraj vsa tekočina, ki pomaga, da ima hrbtenica med obročki dovolj maziva bi rekel po domače, zato bi ti priporočil dovolj tekočine in ne katerekoli najbolje bo da samo vodo ker vse drugo kakšni sokovi imajo sladila in sladkor nase veže vodo ter tako s takim napitkom nisi naredila nič dobrega samo še slabše – jas osebno spijem 2 in pol do 3 litre vode na dan in nič drugih napitkov samo izračunaj si koliko je za tvojo težo dovolj – google.
Dosti se da na naraven način in brez tablet pomagati kar se pa revme tiče pa mislim, da je tole daleč od nje ker bolečina v vratu in ramenih je skoraj vedno vzrok hrbtenica, sam se že imel bolečino okoli popka in pod levim rebrnim lokom sem mislil, da je trebušna slinovka vneta ali žolčnik, dvanajstnik nazadnje je bila bolečina prenesena in ledvenega dela hrbtenice.
Tako, da mislim, da je bolje za vsak slučaj k zdravniku za pregled mogoče še malo preventivno kakšno kri pogledat pa ne zaradi teh bolečin zaradi ostalega, če že dolgo niste bili drugače ne,
nato pa po napotkih lepo veliko gibanja pa ne teka ker nabija diske in sklepe vsaj zdaj ne, kakšno kolesarjenje ali hoja v manjši hrib z daljšimi koraki, da se lepo razgibajo diski meni vedno pomaga Rožnik z okolico v Ljubljani.
To, da pa ponoči so bolečine hujše je pa skoraj pri vsaki stvari, ker se telo tako umiri in ne čutimo nič drugega kot le samo bolečino in je zaradi tega bolj čuteča kot takrat čez, dan ko je telo v teku in ponavadi so težave še najhujše proti jutru.
Srečno

Dejan Kra.

New Report

Close