Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Bolečine v kolkih

Bolečine v kolkih

Pozdravljeni,

prosim vas za razlago izvida. Stara sem 27 let, ped 1 letom so se mi začele pojavljati hujše bolečine najprej v densem kolku, nato pa še v levem, po daljši hoji. Sedaj pa so bolečine pisotne ne glede na telesno aktivnost, vedno pa se pojavijo pri hoji ali teku.

Izvida artografije obeh kolkov:
– MR ARTROGRAFIJA DESNEGA KOLKA S TRAKCIJO:
Glavica stegnenice ima sferično obliko. Tudi desno je v anteriornem labrumu na 3. uri kratka fisura skozi njegovo bazo. Poškodb sklepnega hrustanca ne vidim. Lig. capitis femoris je ohranjen. Signal prikazane obsklepne kostnine je primeren. V obsklepnih mehkih tkivih ne vidim posebnosti. Pred aplikacijo lidokaina v sklep je bolečina v FADIR 4/10, FABER 0/10. 3 min. po aplikaciji lidokaina v sklep se bolečina v FADIR ne zmanjša.

MNENJE: Drobna fisura anteriornega labruma, podobno kot v levem kolku.

– MR ARTROGRAFIJA LEVEGA KOLKA S TRAKCIJO:
Glavica stegnenice ima sferično obliko. Kratka fisura skozi bazo anteriornega labruma na 3. uri. V ostalih delih je labrum v meja normalnega. Defektov sklepnega hrustanca ni. Lig. capitis femoris je ohranjen. Signal prikazane obsklepne kostnine je normalen. V periartikularnih mehkih tkivih ne vidim posebnosti. Pred aplikacijo lidokaina v sklep je bolečina v FADIR 4/10, FABER 2/10. 3 min. po aplikaciji lidokaina v sklep se bolečina v FADIR zmanjša na 2/10, v FABER pa izzveni.

MNENJE: Drobna fisura anteriornega labruma – pogosto je tovrstna fisura vidna tudi pri asimptomatskih.

Zanima me, kaj pomeni: Drobna fisura anteriornega labruma.

 

Najlepša hvala in lep pozdrav,

Peta

Spoštovani!

Na obeh kolkih imate počen labrum, kar vam povzroča težave. To je vezivno hrustančna ploščica v kolku, ki poveča sklepno površino in če je strgana, lahko povzroča bolečine in zatikanje. Svetujem pregled pri dr. Stražarju na Ortopedski kliniki za mnenje glede operacije, artroskopije kolka, ki bo verjetno potrebna.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close