bolečine v jajčnikih med nosečnostjo
POzdravljeni!
Stara sem 28 let, prva nosečnost, sem v 13.tednu, počutje do sedaj dobro, brez slabosti in bolečin. Včeraj sem odšla na 10 dnevni dopust v tujino z letalom in danes so se mi pojavile bolečine v levem predelu jajčnikov. Malo me skrbi, kaj lahko storim?
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Sasa
ne vem. Pri 13 tednih nosečnosti pravzaprav ne pričakujemo posebnih težav v predelu rodil. Poleg vsega na levi strani niti ni organov, ki bi lahko povzročali nevarna stanja, kot je npr. slepič na desni. Storiti torej ni kaj, lahko pa po potrebi vzamete kak pripravek s paracetamolom ali v primeru hujših bolečin brez bruhanja in prebavnih motenj tudi kak nižje odmerjen nesteroidni antirevmatik (naklofen 200 mg ali kaj podobnega). V primeru, da se pojavijo še prebavne motnje, krči, bruhanje ipd. pa priporočam obisk zdravnika.
Pozdravljeni,
stara sem 24 let, v 5-6 tednu prve nosečnosti in imam občasne bolečine v levem jajčniku. Bolečina pride in gre, traja pa različno, včasih je zelo kratka, samo kakšni 2 minuti, včasih pa traja dalj časa. Na prvi pregled pri ginekologu sem naročena šele čez mesec dni, me pa skrbi če lahko ta bolečina pomeni kaj negativnega za nosečnost?
Hvala za odgovor in lep pozdrav, A
Spoštovani,
dokler je samo to, kar opisujete, verjetnost pomembnega odstopanja od normale ne prestopa normale. Če bi bolečine postale stalne ali močnejše (beri neznosne) ali bi se pridružila krvavitev, pa obiščite ginekologa.
Pozdravljeni,
Sem 28 let stara, zadnjo menstruacijo pa sem imela 31.10.2013. Ta teden sem naredila 2 testa nosečnosti in oba sta pokazala pozitivno. Me pa skrbijo bolečine v predelu jajčnikov, ki jih jaz opisujem kot nekakšno ”šraufanje”. Te bolečine občasno čutim med ovulacijo in skoraj vedno med menstruacijo. Ciklusi na 28-29 dni. Zaradi bolečih menstruacij sem že pred leti obiskala svojo ginekologinjo, ki pa je te bolečine pojasnila s tem, da gre žila blizu jajčnika in da povečan jajčnik nato pritiska na njo. To leto sem že bila enkrat noseča (januar – marec) in sem to bolečino čutila tudi takrat, nato takoj po abraziji, pa tudi pri histeroskopiji, ki sem jo imela v zaetku novembra. Ker je bila prva nosečnost neuspešna, sem sedaj toliko bolj občutljiva, ker spet čutim te bolečine. Kaj menite Vi? Lahko to pomeni kaj slabega?
Hvala za odgovor in potrpežljivost z nami vsemi.
LP
tega pa žal res ne bi vedel.
Zdravo mene p nekaj zanima imam eno vprašanje jas sem v nedeljo imela. Fejst rozast izcedek takrat bi morala dobiti menstroacijo zdej me pa zanima nimam nobenih posebnosti razrn jutranja slaboat bruhanje in da hodim lulat na vsake pol ure spijem veliko pojem veliko testa še nisem delal ali to prepisujdm da je prišlo do vgnezditve ker je bil izcedek samo v nedeljo včeraj ga ni bilo in niti danes
če razmišljate o možni nosečnosti, dajte lepo prosim najprej naredit tist nosečnosti. O nosečnosti se ne ugiba, ampak se jo diagnosticira.
Pozdravljeni že več kot en mesec mi gre na bruhanje in koker da mi se vrača hrana nazaj večinoma tako sedaj mi pa že bruham par dni imam bolečine v jajčnikih. Bila sem tudi pred deset dni na urgenci dala so mi antibiotike proti bakteriji vzeli so mi tudi kri da vidijo če so hormoni povišani. Niso bili povišani ali ti krvni test pokaže 💯 Tudi so mi dali materinski vložek ven ampak mi gre še zmeraj na bruhanje imam tudi glavobol. Ali je možno da sem noseca
Spoštovani,
ne vem kakšne “hormone” so vam preverjali. Nosečnost se da ugotoviti ali izključiti le s testom beta hCG, od nekje 6. tedna dalje pa tudi z UZ.