Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Bolečine v grlu – panika!!!

Bolečine v grlu – panika!!!

Pozdravljeni,

stara sem 27 let. Približno pol meseca čutim bolečine oz. nekako tiščanje globoko v grlu (ne morem točno locirati), ki pa malenkost izzvenijo oz. ublažijo ponoči.
Malo težje požiram, danes sem začela kašljati, sem malo hripava, vročine nimam. Hujšam ne in apetit imam.
Bolečine niso neznosne, so pa izredno moteče, predvsem zato, ker imam v ob vsem tem v mislih najhujši možni scenarij.
U tem času sem bila že na urgenci in pa pri svojem zdravniku, kjer so mi grlo pregledali, pretipali bezgavke in niso opazili nič posebnega. Opravili so mi tudi krvno sliko, ki je bila b.p. Niso pa mi pregledali vnetnih parametrov. Od svojega zdr. pa sem dobila napotnico za ORL, za vsak slučaj.
Naj omenim še to, da imam avtoimunsko bolezen ščitnice (avtoim. tireopatija-evtrioza, ter 2 gomoljčka, ki, zaenkrat, ne rasteta).
Skrbi me kaj me čaka pri ORL. Mi mogoče lahko kdo to pojasni? Ali so zgoraj našteti simpotmi pokazatelji na kakšno resnejšo bolezen (raka)?
Sama ne vem več kaj naj si mislim in sem vsa panična.

Vnaprej se vam iskreno zahvaljujem za vaš odgovor.

Lep pozdrav!

Pozdravljena!
Tudi sama sem pred leti imela podobne težave. Bila sem napotena na ORL in niso ugotovili nič pretresljivega- kronično vnetje sluznice žrela. POvem pa ti, da je bilo veliko simptomov psihičnega izvora in ko so se le ti umirili so tudi bolečine in neprijeten občutek v grlu izginili.
Nikar panike. Pregled na ORL ni nič posebnega in upam da boš čimprej prišla na vrsto, da se rešiš negotovosti in strahu.
Drži se!

Živjo,

hvala ti za vzpodbudne besede!
Saj tudi sama mislim, da je temu tako in da za vsemi mojim težavami skriva le en vzrok.
Pred dobrim mesecem sem namreč splavila (šlo je z zamujeni splav v 17. tednu) in to je bil zame hud šok. Z možem sva si ful želela še enega otroka, zato je bil šok toliko večji.
Od takrat naprej pa imam vse sorte težav od bolečin v trebuhu, prsih, želodcu, vse mi mravljinči, pa spet to grlo in sem, normalno, vsa panična in ne vem kaj naj naredim.
Čeprav imam občutek, da je vse samo psihičnega vzroka in posledica hudega stresa, mi misli vseeno begajo nekam, kamor po mnenju vseh drugih, ne spadajo. Ko sem malo gledala po literaturi in raznih forumih sem ugotovila, da imam potencialno raka lih povsod, kar pa je logično, da ni res.
Ali obstajajo kakšni “splošni” markerji ali pokazatelji na krvi, po katerih se da ugotoviti, če je kje v telesu rak?

lp

Tega žal ne vem. A morda bi bilo dobro da bi se o svojih težavah posvetovala s kakšnim psihiatrom, ki bi ti pomagal premagati posledice stresa in ti vrniti notranji mir. Se splača. Mlada si še in pred tabo je še mnogo lepih stvari. Le pogumno.

Sploši markerji, kolikor vem, ne obstajajo, obstajajo le za določene vrste raka posebej, pa še to ne za vse. Za nekatere vsrte sploh ni markerjev in se iz krvi ne da ugotoviti. Tako da markerje preverjajo, ko sumijo na neko točno določeno vrsto.

Hvala za pojasnilo.

New Report

Close