Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bolečine v grlu

Bolečine v grlu

Pozdravljeni. Potrebujem vašo pomoč, ker sem na dopustu in nimam možnosti obiskati svojega osebnega zdravnika. Namreč imam problem z vnetjem levega mandlja in s tem precejšnje bolečine pri požiranju in govorjenju. Poleg tega se mi v ustih stalno proizvaja odvečna slina. Občutek imam kot, da imam v grlu cmok, ki ga ne morem spraviti ven. Začelo se je nekje 3 dni nazaj in se samo stopnjuje. Danes je zadnji dan dopusta, vendar zaradi praznika vseeno ne bom mogel do svojega zdravnika. Ker so bile bolečine tako hude sem obiskal tukajšnji zdravstveni dom, kjer so mi naredili krvno sliko, ki je pokazala crp 10 in levkociti 10. Ker na mandlju tudi ni bele snovi sumijo, da ne gre za bakterijsko vnetje. Sem dobil protibolečinske tablete in sprej, vendar to ni rešitev. Prilagam tudi sliko, mogoče bo kdo lažje postavil diagnozo. Prosim za kakšen nasvet. Hvala.
[img]http://shrani.si/f/2Y/i6/3lz5hPzH/img20190501093013.jpg[/img]

Spoštovani,

1.maja sem bial žal tudi sama na dopustu. Glede na sliko in izvide je virusno vnetje bolj verjetno. Če bi se oteklina povečala ali bi dodatno dobili še vročino ali se stanje po 7 dneh ne bi izboljšalo, obiščite osebnega zdravnika, da bo preveril, ali gre še za dodatno bakterijsko okužbo in morda ponovil izvide krvi.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close