Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Bolečine v dlaneh

Bolečine v dlaneh

Spoštovani,

mesec in pol imam bolečine na zunanji strani dlani. Začele so se na levi roki (sicer sem desničar), sedaj pa so prisotna na obeh rokah. Ker sem imel leta 2019 sum na karpalni kanal, ki nato ni bil potrjen, me zdravnica ponovno pošilja na EMG. Sicer dvomi, da gre gre za to. Mravljincev nimam, prav tako ne izgubljam moči v dlaneh. Bolečine niso prisotne ves čas. Pojavljajo se ob določenih gibih in so precej močne. Jemljem Brufen 600, a je stanje le malo boljše. Po mojem mnenju so bolečine povezane tudi z uporabo mobilnega telefona. Ne bi jih pa v celoti pripisal temu, ker so prisotne v obeh rokah, poleg tega sem uporabo zmanjšal, bolečine pa se stopnjujejo. (Star sem 39 let.)

Bi svetovali pregled pri ortopedu ali komu drugemu, če EMG ne bo ničesar pokazal?

Spoštovani!

Če EMG ne bo nič pokazal, opravite še RTG obeh zapestij in dlani s prsti ter nato kontrola pri kirurgu plastiku (oni se bolj ukvarjajo z roko kot ortopedi).

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close