Bolečine pri anusu
Spoštovani,
Imam 35 let. Pred kakšnim tednim me je zabolelo (uščipnilo) v predelu od anusa proti trtici, v bistvu sem občutil žilo (kito, mišico) napeto kot struna. Od takrat dalje čutim neprijeten občutek (težko bi rekel bolečine) ob anusu in na notranji desni strani danke. Ko se gibljem ali ležim je ta občutek manj izrazit ali pa ga ni, pojavi se ob daljšem sedenju. Občasno se mi pojavi občutek, kot da bi moral na potrebo, pa nič ne gre od mene. Sicer pa imam normalno prebavo, na potrebo grem enako kot že vse življenje, krvi nimam na blatu, krvno sliko sem dobil pred kakšnim mesecem zaradi drugih preizkav in je OK. Bolečin, oslabelosti ali utrujenosti ne čutim. Kaj bi to lahko bilo??
Se mi je pa hkrati pojavila tudi rahla bolečina od križa čez desno ritnico do začetka desnega stegna. Ima to sploh kakšno povezavo?
Lepa hvala za odgovor in lep pozdrav
Najlepša hvala za odgovor.Sem tip človeka, ki kaj hitro pomisli na eno od slabših možnosti, tj. rak danke. Kar sem dosedaj prebral glede simptomov omenjene bolezni pa najverjetneje to ni to (hvalabogu), ker nič on naštetega, vključno s starostjo, razen občasnega lažnega občutka po opravljanju velike potrebe, nimam.
Lep dan vam želim še naprej
Lovrenc