Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk bolečine pod pazduho

bolečine pod pazduho

Spoštovani!
Sicer sem svoje vprašanje naslovila že na zdravnika ginekologa, zdaj pa sem videla da obstaja tudi ta forum namenjen vprašanjem glede dojk, pa bi če dovolite vprašanje zastavila še vam.

Pred dvema tednoma sem prvič začutila bolečine v levi pazduhi ki so se širile v roko, v treh dneh je bolečina izginila.
Včeraj se je pojavila ponovno, hkrati pa imam tudi občutek kot da je pod to pazuho nečesa preveč, kot da je rokav zabasan spodaj. Bulice ali kaj podobnega ne tipam. Zdaj imam občutek ko da se bolečina širi na zunanji del dojke.
Lahko pomeni to kaj slabega? V družini imamo bolnico z rakom na dojki.

Hvala

Po vsej verjetnosti ne gre za nič hujšega.
Po opisu sodeč gre za občutljive bezgavke, mogoče tudi rahlo vnetje. Če vam bo ugajalo, lahko dojko čisto narahlo občasno masirate(res ne močno!) Če se stanje ne bo umirilo po naslednji menstruaciji, se vsekakor posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali ginekologom. V primeru, da bi se bolečina stopnjevala, če bi zatipala spremembo v dojki ali na koži oziroma bi postal predel vroč ali bi se pojavil izvedek, se odpravite do zdravnika že prej.
Kot preventivno metodo lahko uporabite tudi metodo BreastScan, ki bo v 90 % ovrgla sum na rak ali vnetje in je neinvazivna metoda.

Upajva na najboljše in da bo težava v nekaj dnevih minila.

pod pazduho čutim kod da nekaj pritiska, to ni bolečina, samo čutim da me nekaj moti .Nobenih sprememb nimam, tudi v dojki ne otipam nobeno bulico, To je redno ko prihaja sprememba vremena,

Uredništvo priporoča

SPOŠTOVANI!!
TUDI JAZ IMAM TEŽAVE Z PODPAZDUHO. SICER NIMAM HUDE BOLEČINE, REKLA BI, DA BOLJ PEKOČ OBČUTEK V LEVI PODPAZDUHI. PRED TREMI LETI SEM SI VSTAVILA HORMONSKI OBROČEK. KER SEM MENSTRUACIJO ČISTO IZGUBILA, BOLEČINA V LEVI DOJKI PA JE BILA POTEM PRISOTNA ZELO NEUREJENO, SEM SE ODLOČILA, DA VZAMEM OBROČEK VEN. TAKOJ, KO SEM TO STORILA SEM DOBILA MENSTRUACIJO NAZAJ,VENDAR BOLEČINA V DOJKI PA SE ŠE NI TAKOJ UREDILA (PREJ SO ME VEDNO BOLELE NEKAJ DNI PRED MENSTRUACIJO).SEDAJ BO ŽE SKORAJ LETO, KO NIMAM VEČ OBROČKA. TUDI BOLEČINA V LEVI DOJKI JE POPUSTILA IN BILA V ZADNJEM ČASU LE PRED MENSTRUACIJO.KLJUB TEMU PA ME ZANIMA KAJ BI LAHKO BIL VZROK PEKOČEGA OBČUTKA(TRAJA DRUGI MESEC)V LEVI PODPAZDUHI? KER SE VELIKO UKVARJAM S ŠPORTOM SE SPRAŠUJEM ALI SO TO ŠE POSLEDICE OBROČKA,GRE ZA NATEG ALI VNETJE, MOGOČE KAJ DRUGEGA?

ŽE V NAPREJ SE VAM ISKRENO ZAHVALJUJEM ZA ODGOVOR,JOŠCA

Težko je reči, kaj od tega bi bilo lahko krivo. Da to ugotovimo, se je iskanja vzroka potrebno lotiti selektivno in odgovor se bo sčasoma sigurno pojavil.
Ne uporabljajte dezodorantov, ki zapirajo znojenje. Lahko da gre samo za rahlo vnetje in se bo stanje časoma umirilo.
Nekaj časa uporabljajte šport, pri katerem ne obremenjujete leve roke.
Dojki redno masirajte in opravljajte enkrat mesečne samopreglede dojk.
Priporočljiva je tudi masaža stopal in akupresura.
Če se le da, nekaj časa ne nosite nedrčka. V primeru, da to težko storite in v službi ne morete brez njega, nosite vsaj takega, ki vas ne utesnjuje in je iz materiala, ki diha. Ko pridete domov, ga takoj snemite. Nedrček namreč utesnjuje in včasih tudi dejansko preprečuje odtekanje limfe iz predela dojk. Tako prihaja do zastoja limfe in s tem tudi kopičenja strupenih-odpadnih snovi, posledično do zatekanja tkiva in edemov. Občutek je največkrat rahlo boleč, največkrat pekoč.
Če se stanje ne bo umirilo opravite tudi preventivni UZ pregled dojk.
Priporočam tudi metodo BreastScan.
Verjetno ne gre za nič hujšega in upam, da bo kateri od teh nasvetov pomagal. Bodite vztrajna in prepričana sem, da se bo stanje umirilo. Če se ne bo, se ponovno oglasite.

V upanju na najboljše vas pozdravljam,

Za Sevap

Lahko, da gre za občutljivejše bezgavke. Če stanje ne bo umirilo ali celo stopnjevalo, je smotrno, da se obrnete na splošnega zdravnika in opravite tudi preventivni pregled dojk.
Uporabljajte dezodorante, ki ne preprečujejo znojenja. Lahko da se bo stanje čez mesec ali dva umirilo samo od sebe.

Pozdravljeni!

Stara sem 22 let. Tudi mene občasno boli pod obema pazduhama, bolečina pride, drži nekaj sekund, največ minuto in popusti, potem spet pride. Občutek je tak, kot, da bi mi nekdo stiskal podpazduhi (obe) in področje ob dojkama. Zraven me špika v roki in občasno stiska v dojkah in prsnem košu. Občasno pa je pridotno tudi tiščanje v rebrih.
Naj še omenim, da imamo doma 2 mesečno deklico, ker je bila v bolnici je nisem dojila, sem si samo črpala, nato pa mi je zaradi stresa laktacija začela usihat. Mleka si ne črpam več cca. 14-21 dni.
Je mogoče, da me to boli, ker gredo dojke nazaj na normalno stanje? Bolečina v rebrih pa je zaradi prehlada, ker sem pogosto šla iz bolnišnice z precej vlažno majico, pa me je napihalo?

Hvala za odgovore!

Najverjetneje bodo bolečine, ki jih opisujete, povezane z prenehanjem dojenja. V primeru, da se stanje ne bi umirilo, se posvetujte še z ginekologom ali osebnim zdravnikom.

Pozdravljeni!

Stara sem 23 let in tudi jst imam podoben problem. Namreč že 2 tedna sem čutla rahlo zbadanje pod levo in desno pazduho, ampak potem so bile bolečine še v hrbtenici in na obeh straneh reber. Sedaj se je drugod stanje izboljšalo me pa je začelo še bolj močno boleti samo pod levo pazduho v sredini med pazduho in dojko, včasih zbode tudi pri levi dojki. Nevem kaj bi to lahko bilo ali gre mogoče za kakšno vnetje? Ali za kaj drugega? Bi blo smiselno oditi na pregled k zdravniku?

Imate kakšen predlog s čim bi si lahko omilila bolečino?

Najlepša hvala za odgovor

Lp

Pozdravljeni!

Stara sem 23 let in imam bolečine pod pazduho: Pred 2 tednoma me je začelo boleti po obema pazduhoma, pa tudi po hrbtenici in obeh straneh reber. Sedaj me pa večinoma boli samo pod levo pazduho na sredini pod pazduho in levo dojko včasih tudi pri dojki. Nevem kaj bi to pomenilo? Gre mogoče za kakšno vnetje al kaj drugega? Pijem tudi tablete controloc ampak pomojem ni to izvor bolečin ali pač? Ko si otipavam pod pazduho nekako zaboli tam v sredini med dojko in pazduho vendar kakih modric al kar koli drugega ne otipam…Kaj bi lahko bilo? Bi bilo dobro obiskat zdravnika?

Najlepša hvala za odgovor že vnaprej!

Lep pozdrav!

Na vašem mestu bi se vsekakor čim prej posvetovala z zdravnikom. Imam občutek, da ne gre za težave, ki bi bile povezane z boleznijo dojk. Po potrebi, vas bo seveda osebni zdravnik usmeril tudi v center za bolezni dojk.

Spoštovani!

Stara sem 50 let in me je pred dnevi začelo boleti pod desno pazduho. Bolečina se mi širi v desno stran vratu in imam tudi občutek kot da me peče koža. Zdi se mi tudi kot da bi me bolel desni mandelj. Ne tipam pa nobene bule edino se mi zdi kot da bi imela malo otečeno pod pazduho. Ne vem ali naj še malo počakam ali naj grem takoj k zdravniku. Na mamografijo sem pa že itak naročena preventivno in sicer v začetku meseca junija. Prosila bi če mi morda lahko poveste kaj bi to bilo oz. kaj mislite vem da z gotovostjo ne morete reči če stvari ne vidite.

Hvala za odgovor

lp darja

Posvetujte se z zdravnikom, po potrebi vas bo usmeril tudi na nujno mamografijo še pred mesecem junijem. Tudi metoda BreastScan vam lahko v tem smislu pomaga in ovrže sum na bolezen dojke.
Pregledati je potrebno tudi podpazdune bezgavke, zato morate k zdravniku na pregled. Ne uporabljajte deodorantov, ki zapirajo potenje in se v tem obdobju ne brijte. Tako kot ste opisala, potek in vrsto bolečine, bi lahko nakazovala tudi težave z vratno hrbtenico ali ramenskim obročem.

Dobar dan,,stara sem 30 let,,in mi je pred dvema dnevoma narsala bulica,bulica se nahaja pod pazduhom,,,podobna je frnikuli in me boli na dotik če se dotikam ali majčka če se drgne od to bulico,,zanima me kaj je ta bulica,,tudi me občasno srce boli!!

Najverjetneje gre za otečeno bezgavko, a je za natančnejšo oceno potrebno spremembo tudi videti. Da bi lažje ocenili, kaj pomeni ta bulica, vam svetujem, da se posvetujete še s svojim izbranim osebnim zdravnikom. Ta vas bo po potrebi napotil še v specialistično ordinacijo.

Pozdravljeni

Pred dobrim tednom se mi je pod pazduho naredila bulica. Zamenjala sem deodorant in jemljem Dabroston (od 15 do 25 dne cikla). Bulica je bila sprva majhna, velikost graha in neboleča, kasneje pa se je začela večati in zelo boleti. Sedaj je nastala kar velika zatrdlina in zelo boli. Kaj bi lahko to bilo?

Hvala za vaš odgovor in lep dan.

Brez kliničnega pregleda, je težko sklepati, kaj je vzrok za nastanek zatrdline. V vsakem primeru, se posvetujte z osebnim zdravnikom.

Pozdravljeni!

Že slab mesec čutim pritisk pod desno pazduho, ki občasno sega v lopatico. Boli pa me tudi prsna mišica. Med drugim imam v lopatici in v vratu že dolgo težave. Pod pazduho in v dojki ne čutim nobene zatrdline. Zanima me, kaj bi to lahko bilo?

Lahko bi to bilo zaradi težav, ki izvirajo iz dojke ali pa tudi iz prsnega dela hrbtenice oz. predela lopatic, ki jih opisujete. Pametno bi bilo oboje preveriti. Priporočam metodo BreastScan, ki se po potrebi lahko nadgradi še s katero od drugih diagnostičnih metod. Poskusite redno opravljati vaje za hrbtenico, raztezne vaje, pomaga lahko tudi hrbtno plavanje ali se posvetovati s specialistom ortopedom, fizioterapevtom, manualnim terapevtom ali športnim maserjem. Pomaga lahko tudi tajska masaža, Bownova masaža, kraniosakralna masaža, pač vse ki se vsaka na svoj način lotevajo reševanja težav, ki izvirajo iz hrbtenice.

Pozdravljeni!
Stara sem 52 let že nekaj dni imam bolečine pod pazduho, ki se pojavljajo večkrat dnevno. konec aprila sem bila operirana na hrbtu, kjer so mi odstranili znamenje. Izvidi so pokazali, da je balzocelični karcinom. Prosim vas za nasvet kako naprej?
Mina

New Report

Close