Bolečine po operaciji
Moj 4 letni sin je imel pred 6 dnevi operacijo (Dr. Boršoš), in sicer so mu odstranili mandlje, žrelnico in vstavili timpanalni cevki v ušesa.
Zanima me sledeče, ker na navodilih piše, da bolečina običajno mine 3-4 dan po operaciji, pri nas pa to še vedno traja……vem,da pač vsak človek drugače prenaša bolečino, ampak……je možno,da ga zaradi tega bolijo ušeska????
Ker za grlo redko pojamra, pa tudi lepo se celi, belih oblog skorajda ni več, poje več kot prej….za ušesa pa kr veliko joka, da ga bolijo, jaz pa bi se res rada že znebila Voltarena (zdaj dobiva 1, redko 2 na dan, saj mu Paracetamol ne prime).
Bojim se, da gre za kako novo vnetje ali da je kaj povezano z cevkami!
Pa tudi, ko sem govorila s parimi mamicami, ki so šle čez to operacijo bolečine v ušeskih nič ne omenjajo!
Ob tej priliki pa bi se rada še zahvalila celotnemu osebju na ORL, sestram, zdravnikom, vzgojiteljici, saj tako prijaznega osebja mislim da ne najdeš več:)))
Pa tudi malemu se opazi kako mu je ta operacija koristila, nobenega noslanja več, smrčanja, ponoči moram preverjati, če sploh diha, prej smo ga namreč že od daleč slišali kako smrči, govor se mu je že sedaj popravil…..skratka,,,,,vse ok!
Najlepša hvala…
Naj povem, da smo svečke že čisto ukinili, čeprav še vedno vsaj 1x na dan pojamra zaradi ušeska, a sedaj mislimo, da je to že stvar “navade”:))
Bi pa ob tej priliki še nekaj vprašala, sem pri prejšnjem vprašanju to pozabila.
Je to, da ima sin po tej operaciji sedaj zelo nežen, “piskajoč”,skoraj punčkast glasek normalno??
In ali se “prvotni” glas kdaj vrne?????:)
Hvala in lp
Spoštovani!
Sam glas se “tvori” z glasilkama, ki pa sta lahko nadražena zaradi cevke, ki je imel v sapniku med narkozi. To se uredi v nekaj dneh. Lahko pa se nekoliko spremeni “barva” glasu, ker je po operaciji več prostora v žrelu (podobno kot da smo v majhnem ali velikem prostoru in govorimo). To se ne spremeni. Neredko pa se glas spremeni, ker otrok nekako drugače govori po operaciji – v začetku zaradi bolečin, potem pa iz “podzavestne navade”, kot da še vedno boli.
LP IB.