Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Bolečine

Bolečine

Pozdravljeni!

Stara sem 34 let. Zadnje tri tedne imam bolečine v levi dojki – predvsem ob pritisku na bradavico in na zgornjem robu prsnega kolobarja. Ob pritisku je občutek podoben bolečini ob pritisku na modrico. Kožnih sprememb na prsih ni opaziti ravno tako ni zatipati bulic. Tudi bradavica je nekoliko bolj občutljiva ter skeleča. Predvidevala sem ,da je bolečina posledica nepravilnega nedrčka, vendar tudi ob zamenjavi ni nič bolj. Moteča in občutna pa je bolečina tudi pri športni aktivnosti.

Mislite, da gre predvsem za hormonske spremembe ali bi bilo primerneje obiskati zdravnika (katerega?).

Hvala za odgovor in lep pozdrav, Pika.

Lahko, da gre za hormonski vpliv, čeprav je v tem primeru občutljivost dojk prisotna predvsem v obdobju pred menstruacijo. Redno se samopregledujte in spremljajte. Uživajte raznovrstno hrano, poskušajte se za nekaj časa izogibati kavi ter uživajte zadostno mero nenasičenih maščob (hladno stiskana olja), lahko tudi v lekarni kupite dveletni svetlin v kapsuli in ga uživajte 3 mesece. Če bolečina v naslednjih mesecih ne bo izginila, se posvetujte z ginekologom. Tudi metoda BreastScan vam kot osnovna preventiva lahko pomaga.

Spoštovani,

Zadnje čase (približno mesec in pol) me spremlja neprijetna bolečina v desnem spodnjem predelu leve dojke. Gre za topo bolečino, ki nastopi nenadoma in le za nekaj trenutkov, nato izgine, nekaj dni, morda tudi teden je ni, nato se zopet pojavi. Na otip ni nobenih sprememb. Upala sem, da bolečina spremlja menstruacijo, a po zadnji ni prenehala, le nekoliko se je umirila, sedaj pa se je zopet pojavila. Bolečina se tudi premika po dojki (tudi v predelu pazduhe, začutiti je mogoče tudi napetost v dojki in občutek prekomerne teže obeh dojk), a to le v času pred mentruacijo. S slednjo imam dalj časa težave, saj je precej neredna. Imam zelo stresno službo ob kateri tudi študiram, kar od mene zahteva tudi 16 ur dela na dan, včasih se učim tudi pozno v noč. Stara sem 28 let, nimam prekomerne teže, ne kadim, ne pijem kave niti gaziranih in alkoholnih pijač, kolikor mi to čas dopušča, se ukvarjam s tekom. Zdravo se prehranjujem, i.s. v skladu z dieto, ki jo imam zaradi alergij: moj jedilnik v večji meri sestavlja riž, prosena kaša, določeno sveže sadje in zelenjava, mlečni izdelki in belo meso. Dojki si redno pregledujem, v družini ni primerov raka na dojki, 2 leti sem jemala kontracepcijske tablete Logest, katere sem pred dobrim letom prenehala jemati, nato sem jih krajši čas ponovno začela uživati, tedaj pa so se pojavile omenjene bolečine. Od tedaj dalje jih zopet ne jemljem.

Prosim za vaše mnenje, saj me bolečina močno vznemirja.

Hvala in lep pozdrav,
Iza

Poskusite z nekaj mesečnim jemanjem dveletnega svetlina, ki ga lahko kupite tudi v lekarni, v kapsulah. Ta vpliva na hormonsko ravnovesje, povsem možno je, da se bodo bolečine vsaj omilile, če ne prešle. Če ne bodo, vam priporočam tudi preventivni pregled dojk.

New Report

Close