Bolečina v predelu kolena
Spoštovani!
Mi lahko svetujete, kako naj ravnam v primeru moje težave. Sem zmerna rekreativka, stara 45 let in zadnjič me je po enournem teku po razgibanem gozdnem področju začelo boleti v kolenu. Med tekom nič, začelo me je šele nekaj ur po teku. To sedaj traja že tri tedne, sem mislila, da bo po določenem času bolje, je pa slabše. Boli me pa na notranji strani desnega kolena, bolečina se širi proti sredini spredaj. Bolečina je zmerna, in sicer ob hoji (teči ne morem), obremenitvi noge oz. kolena, premikanju in tudi, ko noge ne premikam. Kolena nimam zatečenega. Kaj bi to lahko bilo, naj grem k zdravniku? Ali moram čimbolj mirovati?
Hvala za odgovor in LP
Spoštovana,
priporočam Vam pregled. Zelo verjetno gre za poškodbo ali obolenje notranjega meniskusa ali pa sklepnega hrustanca v notranjem delu kolena.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Lepo pozdravljeni!
Pišem vam zarad bolečin v celi hrbtenici.
Naj vam opišem svoje težave.
Bolečine so se začele pri približno 12 letih in se do danes niso končale, niti se niso izboljšale.
Bolečine so bile nenadne, torej ni bilo ničesar, kar bi jih lahko napovedovalo.
Začele so se v križnem in ledvenem delu, v teh letih pa so se razširile po celotni hrbtenici (tudi trtica). Ortoped me je poslal na slikanje RTG, kjer ni bilo videti ničesar. Zaradi vse močnejših bolečin in poslabšanju, se je odločil za scintigrafijo, ki je pokazala patološko zvišanje osetoblastne aktivnosti v ledveni hrbtenici. Ne vem kaj to pomeni, zato me zanima, če bi mi lahko to malo razložili. Na podlagi izvida scintigrafije se je ortoped odločil za MRI, ki ga imam v mesecu decembru.
Bolečine so neznosne in pekoče. Komaj sedim, stojim, se gibam oz. počnem karkoli. Ker so te težave že dolgo časa in se stanje kljub fizioterapiji ne izboljšuje, sem zelo zaskrbljena kaj storiti. Fizioterapijo sem opravila le 1x, ker je bilo delo nemogoče…že rahel dotik je bolel in pekel, zato sva se s fizioterapevtom dogovorila da bi še poiskusila, kar sva sicer 3x še probala, a vsakič je bilo enako stanje oz. še slabše. Občasno imam rahlo nemoč v rokah in nogah. Po mojem predvidevanju bi lahko šlo tudi za HD (HERNIJO DISKA)!?!
Menim (to je samo moje mnjene vsega vidnega in doživetega), da mi fizioterapija ne pride v poštev, tudi nobena druga masaža ne.
Vem da moram počakati MRI, vendar je stanje tako slabo, da sem doma že 3 dni in samo ležim, kar seveda ni dobro za mišice, vendar me pri ostalih opravilih močno boli..tudi ležanju, vendar druge izbire nimam.
PO internetu vem da ne boste morali storiti nič, in se odločato oz. razmišljate o boleznih in poškodba le iz napisanega.
Najlepša hvala vam za odgovor.
Lep pozdrav,
Špela
Spoštovana,
povišanje osteoblastne aktivnosti pomeni večjo aktivnosti celic, ki izdelujejo kost. Razlogi za to so lahko različni.
Priporočam Vam ČIMPREJ opraviti svetovano MR preiskavo. Do takrat si pomagaj te s protibolečinskimi zdravili. Priporočam kombinacijo: Lekadol 2 tableti/6 ur, Analgin 2 tbl/6 ur po potrebi ter Tramal kapsule po 50 mg do 2 na 6 ur po potrebi.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih