Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bolečina v nosu

Bolečina v nosu

Spoštovani,
pred cca 10 dnevi se mi je med kihanjem pojavila kar močna bolečina v desni nosnici, nekje globoko v nosu. Po tem sem še kak dan čutila niti ne bolečino ampak neko nelagodje v tistem delu, ob bolj globokem vdihu/izdihu skozi nos, ob vsekovanju, potem spet kak dan nič, do ponovnega kihanja. To se je nekajkrat ponovilo. Če grem s prstom v nos, ničesar ne tipam. Danes se mi zdi kot da občutim rahel pritisk malce proti desnemu očesu oz. v zgornji desni del glave. So morda to sinusi – s tem se še nikoli nisem srečala. Sicer nič ne smrkam, počutje čisto ok. Stara sem 60 let in brez kakšnih posebnih zdravstvenih težav. Kako ravnati, bi bil potreben obisk zdravnika?

Spoštovani, če po prehladu začnete čutiti bolečino in pritisk, je to res vnetje sluznice sinusov. Ponavadi je virusno, občasno se pridruži bakterijsko.
Priporočam vam dekongestivne kapljice 3×2 v nosnici do 7 dni in nosni kortikosteroid 2×2 vpiha v nosnici 2 do 3 tedne ali dlje.
V primeru glavobola ali vse hujšega pritiska v sinusih svetujem pregled pri vašem zdravniku.
O antibiotiku se zdravnik odloči glede na vaše simptome in lahko tudi glede na laboratorijske izvide krvi.
Odsvetujem vam, da s prstom vrtate po nosu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close