Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolecina v modih

Bolecina v modih

Ze kaksna pol leta imam, s presledki bolecine v levem modu. Pravzaprav ob modu, kjer je vcasih taksno mehko tkivo. Ni mocna bolecina ampak le neprijetna. Bil sem tudi pri urologu in taje rekel, da rekel le, da ce se tezeve se povecajo naj pridem ponovno. Na modu ni nikakrsnih bul ali kaj podobnega, obcutljivo je le tisto mehko…Mi lahko prosim poveste kaj je to in ce naj grem spet k zdravniku. Imam se obcutek, da se tezave pojavijo ob mocnejsem drgnenju, ce veliko hodim in ce nisom bokserce. Hvala lepa!

Spoštovani!

Po opisu sodeč imate varikokelo, tj. razširjen pletež ven (podobno krčnim žilam). Zadeva ni nevarna in je ni potrebno operirati. Problem bi predstavljal le večji pletež žil zaradi velikega obsega ali zaradi pregrevanja mod in s tem povezane manjše plodnosti. Dokler pa je tega žilja malo, ni potrebno skrbeti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Najleša hvala za vaso pomoč. Še enkrat sem podrobneje pogledal tisti list, ki sem ga dobil od urologa in pri diagnozi je zapisano isto kot ste vi rekli.
Mislim, da se od takrat stanje ni poslabšalo, a vseeno me zanima, če se lahko. Kako se to čisto pozdravi in kaj predlagate kaj lahko sam storim. Najlepša hvala za vašo pomoč!

Spoštovani!

Načeloma se stanje ne bo poslabšalo, čeprav se z leti lahko pojavi več teh žil, kar pa ni nujno. Storiti ne morete nič niti v škodo niti v korist.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close