Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bolečina v levem ušesu

Bolečina v levem ušesu

Spoštovani!
V začetku novembra sem stopila na stol in z njega padla vznak. Posledice padca so bile glavobol (zlasti v zatilju za levim ušesom, šumenje v ušesih,vrtoglavica, nekoliko slabši sluh in vid).Kasneje pa se mi je pojavila še zelo močna bolečina tudi v levem ušesu . Dobila sem kapljice (Maxitrol) in pršilo Mommox, a se stanje še ni izboljšalo. Res me ne boli nepretrgoma, a so bolečine, ko se pojavijo, močne in trajajo lahko več dni, kot nekakšen močan pritisk. Prav tako občasno čutim pokanje v nosu. Bolečina se mi občasno razširi v celo levo stran glave proti senci in pod oko. MR glave je (šele) konec januarja pokazal 5mm velik kontuzijski hematom desno temporalno kortikalno, v resorbtivni fazi.
So težave z ušesom lahko v vzročni povezavi s hematomom? Prosim vas za nasvet kako ukrepati?
Hvala.
Lep pozdrav.

Spoštovani,

verjetno ste utrpeli pretres možganov s posledičnimi glavoboli in pretres notranjih ušes s posledično vrtoglavico in šumenjem.
Hematom kaže tudi na obtolčenino (kontuzijo) možganov.
Padli ste kar z velike višine. Morda je prišlo tudi do natega vratnih mišic.
Izogibajte se soncu, alkoholu, dvigovanju težkih bremen. Ob glavobolu počivajte, vzemite analgetik.
Če se še pojavlja vrtoglavica in šumenje, svetujem pregled pri ORL specialistu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close