Najdi forum

Bolečina v kolenu in tek

Pozdravljeni!

Sem rekreativna tekačica, včasih tečem manj, včasih več, večino pa žal po asfaltu. Nikoli nisem imela nikakršnih problemov, letos pa se mi je po kratkem teku (3km) ko sem se ohladila, pojavila bolečina v kolenu in sicer levo koleno- zunanja zgornja stran in pa počez- čez pogačico ob pokrčenju noge (če je šlo za prenos teže na to nogo, npr. pri hoji po stopnicah, je bila bolečina res huda). Koleno je po teku tudi precej zateklo. Oteklina je sčasoma izginila, bolečina tudi, čeprav se koleno še oglaša- probala sem se tudi počasi vrniti k teku, pa nekako ne gre.
Naj še povem, da tek, po katerem se je bolečina pojavila, ni bil dolg, niti intenziven, uporabljala sem iste copate kot vedno, pa še po makadamu (ravnina) sem tekla. Ali imate kako idejo, za kaj bi šlo? Za odgovor se Vam vnaprej zahvaljujem!

huh. najprej bi priporočil kakšnega dobrega fizioterapevta, ki bo poznavalsko in izkušeno zelo hitro ugotovil za kaj gre in temu primerno tudi predpisal terapijo. Sam raje ne bi nič špekuliral, ker pri tovrstnih zadevah je lahko marsikaj in takole na slepo res ne upam karkoli napisat.

New Report

Close