Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Bolečina v jajčniku in hrbtu

Bolečina v jajčniku in hrbtu

Spoštovani,

Že od ovulacije naprej imam precejšnje bolečine (zbadanje) v desnem jajčniku in predvsem v spodnjemu desnemu delu hrbta, občasno tudi seva v sprednji del stegna. Bolečina ni stalno prisotna, je pa večja po fizični aktivnosti.

Stara sem 44 let.

Pričakujem menstruacijo, ki že kakšen dan zamuja.

Problem je, ker imam fizično delo (masiram) in me po dveh masažah precej začne bolet (zbadanje in zoprna bolečina), več ne zmorem.

Ker takih težav še nisem imela ne vem, kaj naj naredim -ali naj pokličem zdravnico (ker v službi ne morem nirmalno delat), ali naj počakam nekaj dni da mine menstruacija?

Zelo me skrbi rak jajčnikov.

Prosim lepo za odgovor.

Lep pozdrav

Nadja

 

 

spoštovani,

ob takih simptomih, zlasti ker jih povezujete z ovulacijo, je rak jajčnika zadnje, na kar bi lahko pomislili. Če so težave res hude, vam sicer čistega vina lahko nalije le pregled pri ginekologu, zelo verjetno pa gre za funkcijsko cisto in morebiti subtorzijo jajčnika, kar bo bodisi minilo, ko poči cista ali pa se bo zadeva poslabšala in bo potrebna operacija. Lahko gre sicer tudi le za takoimenovano “rupturo folikla”, ko jajčnik ob ovulaciji zakrvavi sam vase in tudi to lahko boli ali preprosto za obilnejšo krvavitev ob ovulaciji, ko se kri razlije po prosti trebušni votlini in to potem nekaj časa draži okolico.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close