Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija bolečina v čelu, uho, sinusi, povešena veka

bolečina v čelu, uho, sinusi, povešena veka

Spoštovani,
zadnje mesece se občasno zbudim s silno bolečino na desni strani čela, čelo na dotik boli, ker so sinusi neprehodni, v ušesih imam občutek tekočine. Bolečina in pritisk je tako silovit, da se mi včasih povesi desna veka in je tudi oteklina vidna. Občutim tudi slabost in imam glavo komaj lahko pokonci. Te težave se stopnjujejo po odstranitvi sedmice zgoraj pred 3 leti, modrostne zobe pa še imam.
Zaradi vazomotornega rinitisa že 17 let jemljem Mommox. Po navodilih zdravnika pa si v primeru teh bolečin sistematično vpihujem Olynth, Mommox, po potrebi v uho Maxitrol, da mi ublaži nabreklost sluznice in pa analgetik (približno 3 dni). Poleg tega si prepihujem tube.

Pri pregledu v ORL ambulanti je bil izvid brez posebnosti, tudi CT glave je bil b.p. ORL zdravnik je le predlagal, da pridem na pregled točno takrat, ko se pojavi težava, saj v normalnem stanju ni videti anomalij. Težave s kroničnim vnetjem srednjega desnega ušesa sem imela že od rojstva (sedaj sem stara 46 let), kasneje pa so se izmenjale z vazomotornim rinitisom in vnetimi sinusi. Tudi evstahijeva tuba je slabo prehodna.

Prosim za vaš nasvet, usmeritev in najlepša hvala.

Spoštovani,

glede na opis vaših težav in ker navajate normalen CT sinusov (brez znakov za sinuzitis ali rinosinuzitis) gre pri vas za primarni glavobol – to je glavobol kot samostojno bolezen in ne kot posledico drugega vnetja. Najverjetneje imate migreno. Zato vsa ta zdravila v kapljicah in razpršilih niso potrebna. Svetujem pregled in zdravljenje pri nevrologu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close