Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva BOLEČINA SRAMNA KOST

BOLEČINA SRAMNA KOST

Pozdravljeni,

 

stara sem 30 in sem v 25. tednu nosečnosti (I. nosečnost) in zaenkrat je vse potekalo BP. Sedaj pa že več kot en teden čutim kot nekakšno bolečino v sramni kosti še najbolj jo občutim ob vstajanju iz stola in ob vstajanju iz postelje, ko nekaj časa stojim bolečina popusti. Kaj lahko naredim, da zmanjšam bolečino.

 

Hvala in lp.

Če težava ni povezana s skrajšanjem in odpiranjem MV (to je mogoče preveriti z UZ merjenjem dolžine MV), potem proti temu res ni mogoče veliko ukreniti, ker gre za nosečnostne spremembe v sestavi vezivnih ploščic med posameznimi medeničnimi kostmi, kar je fiziološko, le da se praviloma to začne nekoliko kasneje. Pomaga le previdno izvajanje gibov, ki povzročajo bolečine.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close