Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Bolečina ramenskega sklepa

Bolečina ramenskega sklepa

Pozdravljeni!

Že nekaj časa (2-3 mesece) čutim dokaj močno bolečino v desnem ramenskem sklepu vendar samo pri določenih gibih, npr. oblačenje srajce je tipičen primer t.j. bolečina se pojavi, ko dvigujem roko z rotacijo ali nad višino  glave. Zdi se mi, da bolečina izvira izpoda lopatice in se potem razširi v celoten ramenski sklep. Bolečina je kratkotrajna (ca 1 ali 2 min.), je pa dokaj močna. Ker me ovira pri vsakdanjem življenju, med drugim tudi med spanjem, ko se pri obračanju prav tako sproži, me zanima zakaj bi šlo v tem primeru oz. kaj lahko še naredim in ali so potrebne še kakšne preiskave, da se ugotovi vzrok bolečine.?

Hvala za odgovor

Spoštovani!

Svetujem opraviti RTG in UZ desnega ramena za izključitev kalcinacije. Nato z izvidi kontrola pri ortopedu, v poštev pridejo tudi blokade v ramo in fizioterapija.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close