Pozdravljeni
Zadnja dva meseca je pri meni čez dan pogosto prisotna bolečina pod levo rebro (tišeča bolečina), ki seva tudi na hrbet, ker me hkrati boli tudi zadnji del hrbta na enakem mestu kot spredaj pod rebro, razen na hrbtu je bolečina bolj razpršena, pekoča.
Bolečina pod levo rebro se pojavlja po hranjenju ali pitju večjih količin tekočine, bolečino najbolj čutim ko sedim, sicer je skoraj ni.. Hkrati je prisotna tudi napihnjenost trebuha, trebuh imam ob napihnjenosti kot nosečnica, kljub temu da sem sicer vitka, počutim se napihnjeno, zdi se mi kot da bi imela v trebuhu veliko tekočine, moj trebuh se mi zdi prav “težak”, napihnjen trebuh me tudi malo ovira pri gibanju. Prebavo imam normalno, mogoče se mi zdi edino kot da mi ledvice (ali nekaj) tekočine ne presnavljajo dovolj hitro, ker se mi zdi da me je včasih prej tiščalo lulat kot me sedaj ob pitju enakih količin tekočine. Napihnjen trebuh je prisoten večino časa, bolečina se pojavi po hranjenju / pitju in če sedim, sicer je komaj zaznavna. Drugih zdravstvenih težav nimam in sem splošno zdrava.
Kaj bi lahko bil vzrok mojih težav? Kakšna trebušna slinavka, vranica,..?
pozdravljeni
svetujem Vam, da opravite UZ trebuha ter kolonoskopijo. “vranica in trebušna slinavka” verjetno nista vzrok za težave.
lp