Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Bolečina po zamenjavi plombe

Bolečina po zamenjavi plombe

Pozdravljeni,

imam težavo, ki mi greni vsakdan že pol leta, zato se k vam obračam po drugo mnenje. Namreč, decembra sem zamenjala zobozdravnika, ker je šel prejšnji v pokoj, pri novem zobozdravniku pa sem se začela srečevati s težavami, ki jih prej nikoli nisem imela, zato vas prosim za mnenje.

Novoizbrani zobozdravnik mi je v januarju zamenjal izpadlo plombo (sedmico levo zgoraj). Zamenjal jo je z belo, med posegom sem prejela protibolečinsko injekcijo, poseg je trajal 45 minut, vmes je bilo zelo veliko vrtanja, zato sem bila vesela, da mi je brez vprašanja dal injekcijo, saj je pri prejšnjem zobozdravniku nikoli nisem dobila, niti ni bila potrebna, mogoče tudi zato, ker je plombo naredil v 15-20mminutah. S to novo plombo pa se se začele težave takoj, ko je injekcija popustila. Zob me je zabolel že pri običajnem ugrizu, hudo me je zaskelelo tudi, če sem ugriznila v kako tršo hrano. Ta bolečina je trajala kar 5 mesecev, potem se je z uporabo Sensodine paste stanje umirilo in sedaj je ok.

Pred tremi tedni pa sem bila spet pri istem zobozdravniku, da mi je zamenjal še eno plombo (tudi z belo), ker me je skelela verjetno zaradi dotrajanja (šestica levo spodaj). Zgodba se je spet ponovila. Dobila sem injekcijo, potem je sledilo cca 45 minut vrtanja, popravljanja, gretja z lučko, itd…in ta zob me sedaj po treh tednih še vedno boli, enako, kot tisti pred pol leta, le, da me ta še bolj boli, zato na to stran ust sploh ne morem žvečiti. Večkrat sem klicala nazaj, bila sem tudi na pregledu, a pravi, da ni posebnosti, da so bele plombe pač nekaj časa občutljive in da bo bolečina prenehala po določenem času. Po kakšnem času, mi ni vedel povedati. A, če pomislim, da me bo ta zob ravno tako bolel, kot prejšnji in prav toliko časa, me je groza. In pomisleke imam tudi za naprej, kaj bi bilo, če bi si morala dati popraviti še en zob na drugi strani. Zaradi bolečin ob žvečenju niti jesti ne bi več mogla.

Nikoli nisem imela težav z zobmi, tole pa mi počasi že jemlje dobro voljo. Govorila sem z več prijatelji in nihče nima takšnih izkušenj. Ne z bolečinami po popravilu zoba, niti ne s tako dolgotrajnim sedenjem na stolu. Gre mogoče za preveč razdražen živec zaradi preobsežnega vrtanja?

Lepo prosim za vaše mnenje.

Najlepša hvala in lep pozdrav,
Nina

Pozdravljeni,

vsaka menjava plombe je stres za zobno pulpo zoba in le ta lahko odreagira z bolečino. Le ta je pogostejša pri izdelavi belih plomb zaradi specifičnosti materialov. Bolečine in neprijetnosti lahko trajajo mesece. Uporabite prosim brskalnik, ker sem o preobčutljivosti zob že veliko pisala.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close