Najdi forum

Bolecina na levi strani prsnega kosa

Spostovani
Ze okrog sedem let imam bolecine levo od prsnice.Bolecina je zbadajoca,vezana je predvsem na gibe.Ob vdihu in kasljanju me ne boli.Boli me tudi prsnica in kot ze omenjeno rebra,tudi na dotik.Delam osem ur dnevno za racunalnikom.Pred leti sem slikala pljuca ter vratno in prsno hrbtenico.Dali so mi vaje za hrbtenico.
Zanima me ali so te bolecine v rebrih in prsnici zaradi hrbtenice?Obcasno me zbada tudi pod levo lopatico,pa tudi v sredini hrbta.Osebna zdravnica mi je predlagala fizioterapijo v smislu naj me naucijo pravilne drze.Zadnja dva tedna me precej boli,tako da vzamem nalgesin,ki pa mi ne pomaga kaj dosti.Bi morala se na kaksen pregled?Navadila sem se ziveti z obcasno bolecino,ki pa sedaj ne pojenja.Kaksen nasvet?Hvala in lep dan zelim

Pozdravljeni,

na podlagi vašega zapisa s precejšnjo gotovostjo sumim, da gre za težave, katerih vzrok tiči v spodnjem delu vratne hrbtenince. Zaradi dolgotrajnih bolečin, kot jih navajate, lahko gre v vašem primeru za t.i. sindrom Tietze.
Zdravljene tovstnih primerov je precej dolgotrajno, momentalnega uspeha ne moremo pričakovati, vendar je odprava simptomov možna. Tovrstni primeri so precej redki, gre za vnetje rebrnega hrustanca ob prsnici, katerega vzrok so spremembe v spodnjem delu vratne hrbtenice.
Za bolj natančno postavitev diagnoze in posledično nasveta glede možnosti ter uspešnosti nadaljnjega zdravljenja, bi morali opraviti pregled slik in klinični pregled.
Posredujem vam povezavo do kontaktnih informacij naših ordinacij: http://www.mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close