Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija bolečina ki me zelo moti!!!

bolečina ki me zelo moti!!!

Spoštovani!
Že dalj časa(pol leta ali več) opažam da bolečina ki jo čutim v prsih me opozarja da nekaj ni v redu.Moram vam povedati, da imam težave z hrbtenico to pomeni, da zaradi vzrokov kot so premalo gibanja in stres imam verjetno slabšo prekrvavitev in težave so hude.Bila sem pri ortopedu in tudi na slikanju hrbtenice, diagnoze se ne spomnim, vendar sem opravila 14-dnevno terapijo in nato pridno 2-krat tedensko telovadila(168cm,58kg)so seveda težave izginile ali vsaj so bile manjše.Ker pa je vsak izgovor dober,da mlade mamice in tudi zaposlene v službi kot doma nimamo časa so se težave ponovno pojavile.Vem da srce ne boli tako dolgo,upam da bom to izključila saj imam pregled šele 16.05.2005,ker pri obremenitvi težav nimam,le zadiham se močno-preslaba kondicija?Povem vam tudi da sem imela v zadnjem času dosti duševnega stresa(težave v zakonu) in zato se je moj veliki greh povečal iz dveh ali treh na pet do deset cigaret dnevno.Mislim da bi morala čimprej opustiti kajenje ker vem da mi škoduje,vendar mi je trenutno samo v tolažbo.Vem da je to slaba izbira- kako se naj tega rešim?Bi lahko bile te bolečin od pljuč???Bolečina je prisotna v mirovanju ali neglede kaj delam.Točna lokacija je levi in tudi desni strani na zg.delu dojke, če se primem s prstom jo čutim.Včasih ko glboko vdahnem se pojavi še bolj močno.Hvaležna vam bom za odgovor!

Precej sem prepričan, da imate zdravo srce in da bolečine izvirajo iz hrbtenice.

Če se le da, izvajajte redno dnevno aerobno vadbo oziroma vaje za hrbtenico. Zelo priporočam, da opustite kajenje. Pljuča niso nikoli kriva za kronično bolečino. Lahko pa nas v prsih nekaj dni boli pri akutnem bronhitisu ali hudi pljučnici.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close