Bolečina
Spoštovani!
Že precej časa imam bolečine pod desnim rebrnim lokom- nad desno ledvico.
Opravila sem UZ ledvic in tebuha in je vse v redu. Svetovali so mi pregled pri ortopedu. Bolečina je povsem prenehala, ko sem zaradi operacije ven jemala sumamed. Najbolj zoprna bolečina je zvečer, ko se uležem v posteljo na desni bok, ali če se naslonim na trdo naslonjalo. Sedaj pa imam težave še z vrtoglavico, ki je bila še posebaj izrazita pred 14 dnevi. Če sem glavo obrnila(leže) včasih pa tudi stoje na levo stran, sem začutila čudno vrtoglavico, podobno kot da bom izgubila zavest. Ko sem glavo vzravnala, je omotičnost prenehala. To se mi sedaj dogaja tudi zjutraj, ko vstajam. Nekaj časa moram sedeti na postelji in šele potem vstati, ker v nasprotnem se mi zdi, da bi zgrmela po tleh.
Stara sem 52 let.
Prosim za vaše mnenje. Hvala!
Možno je, da so bolečine v predelu rebernega loka tudi posledica degenerativnih sprememb v predelu spodnje prsne hrbtenice, smiselno bi bilo opraviti rentgensko slikanje tega dela hrbtenice in kot so vam že svetovali pregled pri ortopedu. Kar zadeva vrtoglavice pa bi vam svetoval, da najprej opravite ultrazvočni pregled vratnega ožilja.