Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Boleci spolni odnosi

Boleci spolni odnosi

pozdravljeni,

stara sem 22 let, pred cca pol leta pa so se zacele pojavljati nevzdrzne bolecine ob spolnih odnosih ali ob vstavitvi tampona, ceprav sva s fantom skupaj ze 3 leta in problemov prej nikoli ni bilo. Sicer jemljem kt, a ze dalj casa in brez stranskih ucinkov.

bolecine se pojavijo samo na vhodu v vaginalno odprtino (globje jih ni), ginekologinja pa mi je na pregledu dejala da naj bi bile prisotne nekaksne bele resice/ranice in me odslovila z navodili, da naj predel mazem z bepanthenom.

To problema ni resilo, poskusila sem vse, tudi lubrikant in pa nekaj mesecni premor od SO in tamponov.

obstaja morda se kaksna druga moznost, ki bi resila moj problem?

p.s. ginekologinja mi je vzela tudi bris, ki pa je bil normalen, brez posebnosti

Spoštovani,

pri vsakem problemu, ki ga z enostavnimi prijemi je uspemo rešiti imamo le dve možnosti:
– da najdemo vzrok zanj in ga odpravljamo “vzročno” ali
– da nimamo pojma kaj ga povzroča in iščemo stihijsko ter uporabljamo ZKP oziroma si pomagamo iskustveno

Iz vaše zgodbe je razvidno, da vam zadeva že preseda, kaj bi bile in zakaj omenjene “bele resice oziroma ranice” ne vem in za to tudi nimam podlage.
Če ne vemo vzroka torej lahko pristopimo le simptomatsko. Poleg lubrikanta, ki zmanjša trenje in bepanthena, ki ščiti pred izsuševanjem, mi pride na misel le še hialuronska kislina, s katero se nekoliko pospeši in podpira celjenje ranic (Cicatridina gel). Sicer pa bi lahko šlo tudi za kaj primarno dermatološkega, zato, če vse odpove, morebiti ne bi bilo slabo obiskati dermatovenerologa, ki je boljši strokovnjak za kožo in sluznice po celem telesu kot ginekolog.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close