Najdi forum

Spoštovani !
Star sem 53 let,visok 179 cm,teža 77 kg.Moj šport je tek v naravi.Zadnja 2 meseca pa imam problem s sklepi in sicer najprej koleno točneje sem občutil bolečino v desnem kolenu-golenica samo na eni strani če sem potrkal po tem delu je zelo zabolelo.Stegnenica ni bila prizadeta.Ta bolečina je prenehala-ne boli več.Se je pa pričelo v desni rami in sedaj še v levem komolcu-ravno tako samo spodnja kost (laket).Bolečina je stalna, seveda pa se ponoči bolj čuti zaradi miru.Sklepi niso otečeni,niso obarvani-torej na pogled se nič ne vidi.Komolčni sklep zelo zaboli če migam s prsti na tej roki, še bolj če krepko stisnem pest.
Prebral sem dostopno literaturo v zvezi z vnetjem sklepov, pa se mi zdi da ni podobnosti, ker sklep na zunaj ni videti obolel,obraba sklepa pa glede na koleno, ki ne boli več in lahko tečem tudi izključujem.Borelioza-klopa nisem imel, niti kakšne rdečine od ugriza.
Prosim za tolmačenje,za katero se Vam že v naprej zahvaljujem.

Spoštovani,

pri nepoškodbeni bolečini v sklepih je potrebno razmisliti v smeri borelioze (ni nujno, da ste klopa videli), o revmatoidnem artritisu, o obrabi in o preobremenitveni bolečini.

Priporočam Vam obisk izbranega zdravnika, s katerim lahko s krvnimi preiskavami izključite večino vzrokov iz prvih dveh skupin, nato pa bo presodil, ali potrebujete še kakšno dodatno zdravljenje.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close