Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bolece uho in grlo

Bolece uho in grlo

Pozdravljeni.

Pred dobrimi 10 dnevi sem opazil povecane in gnojne mandlje, bolelo me je tudi grlo oz kar celoten vrat na dotik kot da bi imel poskodovan vrat.. sedaj so mandlji na videz 95% cisti brez gnojnih cepkov, vendar imam na levi strani vrata takoj pod celjustjo povecano bezgavko (ce prav razmisljam ker se ne spoznam najbolje), sedaj je tezava v tem da imam se vedno povecane mandlje in zaboli me na levi strani vrata oz tik ob poziralniku bolecina pa zaseva v levo uho, zaboli me samo takrat ko pogoltnem, zanimivo je tudi da me zaboli ce gledam v levo stran ali pa v zrak.. kadar obrnem glavo skrajno desno ali pa pogled usmerim dol me ob poziranju ne zaboli oz ne “pikne” .. imam tudi obcutek hripavosti ampak minimalno in pa obcutek cmoka ..
Bi mogoce bila kaksna ideja kaj bi lahko bilo ?
Ne kasljam, grlo me ne boli cel cas ampak samo ob poziranju v dolocenih pozah.. k zdravniku trenutno ne morem zaradi sluzbe, zato sem se obrnil na vas.
Hvala

Spoštovani,

glede na vaš opis ste imeli najverjetneje virusno okužbo žrela, manj verjetno pa bakterijsko okužbo (angino). Lise ali bele pike na mandljih so pri virusni okužbi fibrinske (odmrla povrhnja plast), ne gnojne. Bolečine trajajo 7 do 14 dni. Bezgavke so ob infekciji povečane in boleče, kot tudi sami ugotavljate in opisujete.

Še več tednov, tudi 2 meseca po virusni okužbi lahko ostanejo mandlja in bezgavke povečani, težave postopno izzvenijo.

Bakterijska okužba (angina) običajno zahteva zdravljenje z antibiotikom, v nasprotnem primeru lahko vodi v zaplete – absces ob mandlju ali v bezgavki ali v globokih predelih vratu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close