boleče levo uho
Pozdravljeni,
sem mamica dve leti starega sinčka, ki se je rodil z zajčjo ustnico in volčjim žrelom. Naš sonček je star dve leti in je imel že dve operacije, tretja ga čaka letos decembra (trdo nebo). Zavedam se in tudi opozorjena sem bila, da imajo takšni otroci težave z ušesi vendar takšne kot ima naš še nisem nikjer zasledila. Lepo po vrsti naj povem za začetek, da redno obiskujemo vse preglede ORL, FONIATRA, LOGOPED. Vendar zadnje tri mesece ima naš sonček hude bolečine v levem ušesu, bolečina traja največ eno uro, uho postane temno rdeče, začne se tresti in močno znojiti, na začetku so mi vsi govorili, da je uho vneto, vendar ima res bolečino samo trenutno, ker ne traja dolgo, čudno se mi zdi to, da je bolečina res samo enouro oziroma ga ne boli skozi. Na začetku sem ga takoj peljala k otroški zdravnici in mu je predpisala Hikoncil, ker se je bolečina v ušesu še vedno stopnjevala sva šla spet in je dobil Amoksiklav. Ker niti to ni ustavilo bolečine je dobil Cefzil. Menim, da ni dobro da je na antibiotikih, bolečina pa se še vedno ponavlja. Imam občutek, da vsak reče drugače in včasih se resno vprašaš, kaj je prav oziroma najboljše za otroka.
Obiskala sva ORL pod nujno in so mi povedali, da bi mu bilo pametno v uho vstaviti cevko, če ne bo boljše. Ampak ni mi jasno zakaj se potem ne bo smel tuširati in umivati glave. Pravijo, da bo boljše, ko bo imel trdo nebo, vendar mi je zdravnica dr. prof. Koželjeva rekla, da uho nima veze z nebom.
Prosim za kakršno koli mnenje.
Lp,
Obupanka
Spoštovana!
Vsak drugače reče najveretneje ker se ne ve zakaj ima le takrat te težave. Tako po pismu sigurno ne bom vedel več kot tisti ki vse to vidijo ali spremljajo.
Če ima cevčico, voda ni priporočljiva da gre v uho (zaradi nevarnosti vnetja), če zaščitite sluhovod, se bo lahko kopal…
Trdo nebo ima povezavo s ušesom toliko, da je pri razcepu slabša prezračenost nosu in posredno tudi srednjega ušesa.
LP IB.