Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija BOLECE KOLENO

BOLECE KOLENO

Spoštovani.

Pred 10 dnevi sem na tekalni stezi po hoji in kratkem ter zelo lahkotnem teku (cca 15 minut), 4 dni zapored, v kolenu pričela čutiti tiščujočo bolečino, na zunanji strani kolena pa pekočo. Od takrat ne morem normalno stopiti na nogo, ko sem pokrčila nogo da bi nekaj pobrala iz tal, me je zopet zelo močno zapeklo na zunanji strani kolena. Prav tako kolena (noge) ne morem obrniti navznoter ali navzven, saj se že tako ves čas prisotna tiščujoča in pekoča bolečina še poveča. Koleno ni otečeno, stara sem 40 let.

Naj še povem, da že dlje časa nisem lahkotno tekla.

Ali je mogoče da je tkivo samo vneto, ali me mora bolj skrbeti za koleno glede na to, da bolečina nespremenjeno vztraja že 10 dni?

Za kakršnokoli informacijo in nasvet vam bom zelo hvaležna.

Lepo vas pozdravljam.

Spoštovani!

Lahko gre samo za vnetje iliotibialnega traktusa. Počakajte še malo, svetujem lokalno hlajenje in masaže z Voltaren gelom. Če se stanje v roku meseca dni ne izboljša, svetujem opraviti MR kolena, da se izključi lezija meniskusa.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close