Boleče glasilke?
Pozdravljeni. Že kar dolgo imam probleme z grlom. Pred kakšnimi 2 leti sem imela vnetje grla. V bistvu nič posebnega. Od takrat pa imam probleme vsakič, ko pojem ali naglas berem. Po določenem času me začne zelo boleti grlo ( ne vem mogoče glasilke?) tako, da moram nehati. Problem imam, ker imam majhne otroke in jim seveda želim veliko brati pa ne gre. Kaj bi to lahko bilo oz. kako bi lahko te bolečine omilila.
Spoštovana!
Težave so le zaradi tega, ker se preveč napenjate (nepravilno uporabljate glas – seveda nehote in nevede). Morate čim bolj “mehko” govoriti in brati (ne smete preveč napenjati mišice vratu – govorite iz globine, iz trebuha). To je laže reči kot narediti, vendar je le to edina pomoč za vas.
Lp. drIB.
Lap pozdrav!!!
Jaz že imam nekaj časa proble z glasilkami na začetku sem po napezanju izgubila glas in ob tem so me bolele glasilke če sem govorila…..glas se mi je povrnil v 3 do 4 dni. Sedaj pa imam čisto normalen glas in imam boleče glasilke tudi ko ne govorim me bolijo(predel vratu)……zelo sem zaskrbljena datuma za ORL pa ne dobim pred 30 semptembrom…..bi mogoče vedeli za kaj gre in kako lahko težave omilim.
V upanju na čimprejšen odgovor vas lepo pozdravljam