boleče dojke
Pozdravljeni,
Vem, da ste pisali že veliko o tej temi; prebrala sem tudi vse Vaše odgovore, pa bi Vas vseeno prosila za mnenje.
Pogosto (vsak mesec) čutim zelo boleče dojke, ki pa se po stopnji bolečine vsakič razlikujejo. (včasih bolj, včasih manj) Poleg bolečine se poveča tudi velikost, še posebej desne (ki je že sicer še malo večja od leve) . Ker pa nikoli nisem pod prsti občutila kakšno zatrdlino (pravzaprav niti ne vem kaj naj iščem, ker je tkivo ki ga pregledujem polno malih “vozlićkov”, ki pa so verjetno del tkiva, ki pa je v celoti boleče), se mi vse skupaj zdi da je to povezano z menstruacijo.
zanima me, kdaj je mogoča bolečina dojk kot posledica menstrualnega cilkusa (ali med ovulacijo…).Sedaj je 10. dni od zadnjega dneva menstruacije (ki se je začela 31.03 in končala 6.aprila) in imam boleče dojke. ali je to posledica ciklusa ali pa je mogoče kaj drugega?
Hvala za Vaš čas in odgovor
p.s.. stara sem 24 let
Draga Mateja,
najprej poduk kako štejemo dneve ciklusa: če ste imeli 31.3. prvi dan menstruacije, potem ste danes 17. dan ciklusa in ne 10. dan. Torej….. nikoli nas ne zanima zadnji dan mensturacije >(razen za primer zelo dolgih in močnih krvavitev, ko ocenjujemo povečano izgubo krvi), ker s tem podatkom ni v zvezi nič v ciklusu. Ovulacija pri 28-dnevnem ciklusu nastopi 13. ali 14. dan in običajno po tem nastopi tudi PMS ali premenstrualni sindrom, kakor nekateri imenujejo “težave”, ki se pojavljajo med ovulacijo in naslednjo menstruacijo. O tem sem tudi že pisal in se gotovo da najti z iskalnikom.
Torej…zelo verjetno imate PMS s pretežno bolečimi dojkami – nič nevarnega, lahko pa je neprijetno, se strinjam.