Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Boleče bezgavke po zaužitvi ogljikovih hidratov

Boleče bezgavke po zaužitvi ogljikovih hidratov

Lep pozdrav

Nisem prepričana, da sem na pravem forumu, bom pa obrazložila moj problem in me boste upam da napotili v pravo smer. Naj najprej opišem moji dve diagnozi, ki imata mogoče kaj zveze z odzivom mojih bezgavk na sladkor. Obe diagnozi sem dobila skoraj naenkrat, ko so paraziti izbruhnili in povzročili ogromno hudih zdravstvenih težav.

1) Hashimoto (normalna T4, in T3, povečan TSH – 5.9)
2) parazitska mikroorganizma Blastocystis Hominis in Dientamoeba Fragilis

Že 4 mesece ne jem skoraj da nič ogljikovih hidratov, saj jih ‘moja’ trdoživa parazita obožujeta. Prav tako ne jem glutena, tudi sadje sem omejila na 2 kosa na dan. Sladkorja in raznih procesiranih izdelkov ne jem že dolgo časa.

Naturopatinja mi je pred 5 tedni predpisala protokol za iztrebitev parazitov, na katerega sem se odzvala dobro. Svetovala mi je, naj vsake toliko poskusim pojesti skodelico riža, kakšno banano itd… No, pa sem poskusila. Najprej sem pojedla malo riža in se počutila dobro. Naslednji dan kos brezglutenskega kruha in 3 datelje. Ko sem pojedla še 4 kose sadja naslednji dan, so me začele boleti bezgavke pod pazduho in v grlu. Že od januarja, ko so paraziti prvič izbruhnili in začeli povzročati škodo in hude simptome, opažam, da reagiram na sladkor. Ko sem ga popolnoma eliminirala, so me bezgavke postopoma prenehale boleti. V zadnjih dneh pa sem spet poskusila riž ipd in ista pesem – takoj se ‘prižgejo’ in začnejo boleti. Naj poudarim, da niso otečene. Če zaužijem preveč OH se mi spremeni tudi blato – predvsem so iztrebki širši, ohlapnejši z ogromno neprebavljene hrane.

Druga stvar, ki semi je enkrat pojavila, ko sem začela s ‘čiščenjem’ so bili močno boleči sinusi na levi strani med nosom in očesom. Pojavil se mi je bel vaginalni izcedek, ki ni skutast je pa malo grudast. Srbi me tudi globoko v ušesu, kjer lahko včasih izpraskam malo suhe kože. Tudi na nohtu na nogi se mi je spremenila tekstura, imam tudi suho srbečo kožo med prsti na nogi.

Se vam zdi, da gre tukaj za bakterijsko ali virusno okužbo poleg parazitske? Ker imam ta dva parazita, ki baje lepo sodelujeta s kandido, je to mogoče sistemska kandida? Gre mogoče za razrast bakterij v malem črevesu (SIBO)? Lahko svetujete, za kaj naj se testiram?

Hvala lepa za pomoč!

New Report

Close