Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina boleča menstruacija

boleča menstruacija

Spoštovani!
Moj problem je zelo boleča menstruacija. Stara sem 22 let in pri 18 letih skoraj 1 leto nisem imela menstruacije. Verjetno zaradi stresa, saj je bila matura, pa začetek faksa ipd. Ko sem jo zopet dobila, so se pojavile strašne bolečine. Prej jih nisem imela. Poleg trebuha me bolijo še mišice v spodnjih okončinah, imam mravljince, zraven se potim, hkrati pa me zebe. Pomaga mi Nalgesyn, vendar se bolečine pojavijo že pred menstruacijo, zato me že vse boli preden zdravilo začne učinkovati. Prosim, da mi svetujete, kaj ublaži bolečino, ko se pojavi ter katera prehrana par dni pred menstruacijo bi mi pomagala. Verjetno ste na to temo že odgovarjali, vendar sem prvič na tej strani, zato bi prosila za pomoč. Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani!

Pravijo, da te težave minejo po prvem porodu, zaenkrat pa vam ne kaže drugega, kot da se pravočasno “zadrogirate”. Vzemite močan anlgetik s hitrim učinkom in hrati še enega s podaljšanim delovanjem npr. Naprosyn duo, počivajte tako dolgo, da bolečina mine. Pred menstruacijo, ko ste napeti, ne nosite pretesnih hlač in ne jejte živil, ki dodatno napenjajo. V tem času jejte veliko sadja in zelenjave (ne fižola in graha!), izogibajte se živilom, ki vežejo vodo (prekajeno meso, zelo slane jedi), pijte sokove, tako tudi zabuhli ne boste prekomerno, če bi pa bile bolečine le nevzdržne se posvetujte s svojim ginekologom.

Imam zelo slabo prebavo;občutek imam kot, da sem polna, kot bi zelo veliko pojedla. Jem zelo malo in ne morem shujšati.Pijem do dva litra tekočine na dan.Zvečer jem ob šestih več ne.Avseeno ne gredo kile dol.
Prosim če mi odgovorite čim prej, ker grem 7.7. na dopust v toplice.Minka je pisal/pisala:
>
> Spoštovani!
> Moj problem je zelo boleča menstruacija. Stara sem 22 let in
> pri 18 letih skoraj 1 leto nisem imela menstruacije. Verjetno
> zaradi stresa, saj je bila matura, pa začetek faksa ipd. Ko
> sem jo zopet dobila, so se pojavile strašne bolečine. Prej
> jih nisem imela. Poleg trebuha me bolijo še mišice v spodnjih
> okončinah, imam mravljince, zraven se potim, hkrati pa me
> zebe. Pomaga mi Nalgesyn, vendar se bolečine pojavijo že pred
> menstruacijo, zato me že vse boli preden zdravilo začne
> učinkovati. Prosim, da mi svetujete, kaj ublaži bolečino, ko
> se pojavi ter katera prehrana par dni pred menstruacijo bi mi
> pomagala. Verjetno ste na to temo že odgovarjali, vendar sem
> prvič na tej strani, zato bi prosila za pomoč. Najlepša hvala
> za odgovor in lep pozdrav.

Jejte več balastnih snovi, da se vam bo prebava uredila (sadje, zelenjava, polnozrnat kruh, polenta) in dosti se gibajte, absolutno opustite vse sladkarije in alkohol.

New Report

Close