Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Boleča leva dojka

Boleča leva dojka

Pozdravljeni,

stara sem 31 let. Že kakšne 3 leta imam bolečine v zunanjem delu leve dojke. Bolečina se pred menstruacijo še poveča. Dojka je nasploh na otip bolj polna kot desna. Na otip ima tudi več zlez. Posebej na tistem mestu, ki boli. Boli me pa tudi kadar nisem pred menstruacijo ampak takrat samo, če na tisto mesto pritisnem. Bulic ne otipam in tudi ginekologinja mi je pregledala prsi in rekla da so zdrave. Ker imam velike prsi, imam tudi bolecine v hrbtenici. Posebej me ob dolocenem gibu zaboli v levi lopatici. Prav tako včasih čutim toplo bolečino, ki se iz zunanjega dela dojke seli pod pazduho in roko. Je lahko vzrok bolečine hrbtenica? Zelo me skrbi in vedno mislim na najslabše. V družini nimamo raka. Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovana,

smiselno bi se bilo posvetovati glede bolečine v levi lopatici z zdravnikom ali ustreznim strokovnjakom, ki se ukvarja s tem področjem (fizioterapevt, zdravnik manualni terapevt ali strokovno usposobljen maser) ter hkrati izvajati ustrezne vaje za hrbtenico, ker je velika možnost, da izvirajo vaše težave iz hrbtenice. Prav tako bi bilo smiselno, da se posvetujete glede bolečine v dojki. Zanima, če ste že opravila kakšen preventivni pregled dojk ali se vsaj posvetovala z osebnim zdravnikom glede omenjene bolečine v dojki?

Pozdravljeni!

Stara sem 25 let. Zadnje čase opažam, da me “zbada” oz. boli pod levo pazduho oz. nekje med pazduho in dojkami. Bolečina je topa in ne preveč huda ampak še vedno neprijetna. Velikokrat se razširi tudi v levo roko vse do prstov na roki. V roki imam občutek, kot da nimam moči. Če na mesto, od kjer bolečina izvira pritisnem, tezave v kratkem času izginejo in se čez čas pojavijo nazaj.

Pod pazduho in v predelu dojk ne zatipam nobene spremembe. Pred pol leta sem opravila UZ dojk, ki je bil bp.

    Pozdravljeni,

Pred začetkom menstruacije (7 dni prej) sem imela občutljivi obe dojki kot ponavadi, le da je tokrat desna dojka bila znatno občutljiva in občasno tudi topla na dotik. Po končani menst. je v levi dojki občutljivost izginila v desni pa se kar vztraja ter na pritisk zunanje strani dojke občutim bolecino. Zaradi strahu sem se naročila na ultrazvok dojk kjer so mi povedali da so mlečne žleze boleče na dotik ter da je vidna sprememba v velikosti 5,2 mm ki ni prekrvljena lahko da je fibroadenoma ali pa cista s gosto vsebino. Naj omenim tudi da zadnje dni občutim bolecino v levi lopatici ki se širi v roko ki mi jo tudi omrtvici.

Ali je možno da je bolečina v dojki posledica mišične bolečine.

Prosim vas tudi za razlago ultrazvoka.

Hvala

Lep pozdrav

New Report

Close