Boleča koža
Že več kot pol leta imam težave s kožo, ki je naelektrena, boleča… Najhujši je občutek v ušesih, zgornji deli uhljev so kot antene, ne znam drugače opisati, kot da žarijo in to že takoj zjutraj ko se zbudim. Zraven tega pa je občutek napetosti tudi na koži rok, nog, tudi spolovila, koža je napeta, naelektrena, kot da bi dlake stale pokonci. Zraven so še občutki pikanja elektrike po celem telesu, to se seli po celem telesu. Čutim tudi rahlo otekanje, predvsem v prste na rokah, v stopala, tudi obraz. Ta naelektrena koža ni vsak dan ista, je kak teden čisto za zdržat, potem pa nekaj dni prav nadležno, edino v ušesih pa je res vsak dan tak občutek.
Najprej smo pomislili na alergijo, vendar prick testi niso pokazali nobene alergije, tudi claritin ni pomagal. Pri dermatologu so zanikali dermatološko bolezen, saj ni nobenih izpuščajev na koži, napotili so me k nevrologu. Opravila sem rtg slikanje vratne in križne hrbtenice, kjer so zaznane začetne degenerativne spremembe (začetna hondroza c4-c5, c5-c6, začetno utisnjen spinalni kanal). Vendar pa me je nevrolog le čudno gledal, češ da to ni nevrološko in tudi spremembe na hrtenici ne morejo povzročiti mojih težav. Zdaj sem spet na začetku?
Mi lahko predlagate kaj še naj preverim? Kaj bi lahko bil vzrok tej naelektreni, boleči koži? Krvni testi, urin in ščitnica so vse b.p, razen nizke imam folate, zaradi česar jemljem folno kislino. Naj še omenim, da si trenutno urejam tudi zobe, zamenjali smo že kar nekaj plombic, trenutno nimam bolečin, imam pa kar občutljive zobe na hladno, sladko. To omenjam ker sem slišala, da lahko zoblje povzročajo marsikatero težavo.
Že vnaprej se zahvaljujem za vsak nasvet oziroma napotitev.
Pozdrav!
Res neznačilni simptomi za neko specifično obolenje.
sprožitelji kot so kronična vnetja, npr zobje so že primerni za ureditev, če pa so krivi za to se pa pokaže šele po ureditvi npr sprožitelja.
Pogovor s svojim zdravnikom, usmeritev v ev. probleme z glavo, glavobole, ocena očesnega ozadja, malo verjetno sisitemske bolezni veziva, to so ideje za na daleč, seveda pa je potrebnih več podatkov in potem usmeritev v te možne smeri.
Lp
Pozdravljeni.
Zdaj sem opravila še pregled pri nevrologu in CT glave, vse bp.
Sem pa mogoče malo pozabila na to, da ko so se mi ti problemi s kožo začeli, sem istočasno kar naenkrat dobila izredno mastne lase. Lase sem zvečer oprala, drug dan v službi sem že imela mastne. Potrebovala sem 2,3 mesece in veliko preparatov, da sem nekako spravila lase na stanje, da sem jih umivala na 2 dni, ampak pridejo obdobja ko si jih tudi zdaj umivam vsak dan. Me pa že od nekdaj izredno motijo mastni lasje in razmišljam, če je ta moja naelektrenost kaj povezana s težavami z lasiščem. Pritisk čutim v uhljih, ki so ravno ob lasišču, tudi koža me boli oz. čutim ta pritisk, naelektrenost le v predelih na zgornjih delih rok in nog ter v predelu spolovila, kjer so (oz. bi naj bile) te močnejše dlake, nikoli nimam npr. tega občutka na trebuhu ali po hrbtu.
Mi priporočate obisk dermatologa in pregled lasišča ali mislite da bi vzrok morala iskati kje drugje?
Že vnaprej hvala za vaš čas in odgovor.
kaj pa ščitnica? ali je bila pregledana?
To bi bila še ena od možnih ozadij, prav tako s spremembo mastnosti lasišča in pa seveda tudi hormonska ozadja.
Lp
Pred enim letom sem bila na uz ščitnice, vse ok, tudi po laboratoriju izpred 2 tednov je ščitnica ok. Sem pa že razmišljala o hormonskem neravnovesju in bila tudi pri ginekologu. Ta je opravil ultrazvok in dejal da je ginekološko vse ok, da če imam redne menstruacije, bi naj bilo tudi s hormoni vse ok.
Razmišljam da bi šla kar samoplačniško preverit hormonsko sliko. Mi lahko svetujete kaj vse bi bilo treba preveriti?