Najdi forum

Drage mamice,tudi jaz sem 20.9. izgubila prelepega fantka,ime mu je bilo Marc,rodil se je v 29 tednu nosečnosti,tehtal je 1205 in moram povdarit da se je rodil zdrav samo v inkubatorju je moral biti,jedel je normalno,kakal je normalno,vendar so mu 5 dan njegovega življenja dali neko zdravilo ki je bilo za njegovo majčkeno črevesje premočno,tako da so mu odrezali 20cm črevesja in prestal 4 operacije v roku 2 mesecev,nakar je začel pridobivati na teži,prišel je na 1950kg in ko so rekli da bo šel konec tedna domov,to je bil ponedeljek,sva prišla s fantom v klinični center nakar otroka ni bilo nikjer,umrl je ponoči.najhuje je to,da nama nihče ni javil da otroka več ni?!?pa še to,obdukcijskega lista po 6 mesecih še zmeraj ni?????prosim vas drage mamice za nasvet,ker jaz ne morem naprej z normalnim življenjem,pomagajte prosim

Sandra,
najprej moje iskrene sožalje ob izgubi vajinega Marca.
Žal mi je za vaju, za vajino družino, da sta morala spoznati žalostno plat materinstva in očetovstva.
Predstavljam si vajino bolečino in razumem, da vama je bilo grozno težko, ko sta prišla k otroku pa ga ni bilo več. Zakaj tako, kako to, da vaju ni nihče obvestil …? To vedo zaposleni na kliniki.
Vem pa, da sta Marcu nudila vse kar sta lahko. Predvsem pa veliko ljubezni in moči. In to je Marc čutil in vama hvaležno vračal. Naredila sta vse kar je bilo v vajini moči.
Sedaj sta pomembna vidva. Seveda Marca ne bosta nikoli pozabila in prav je tako. Ostali so spomini, mogoče so sedaj še boleči. Vendar ne bo vedno tako. Uspela bosta tudi vidva. Veliko je že, da si upala na forum, da si spregovorila o vajini zgodbi…
In normalno življenje? Bo prišlo.
Vendar prepustita času čas, prepustita se žalovanju in življenje vama bo naklonilo še veliko mavric in svetlih dni. Samo čas…

Z izvidi je pa takole. Ponavadi obdukcijske izvide ne pošiljajo staršem ampak osebnem zdravniku ali tvojemu ginekologu. In tudi to traja. Odvisno kaj so delali pri obdukciji. Lahko traja tudi do enega leta.Če želiš obiskati genetika lahko tudi on stopi v kontakt z odgovornimi …

Sandra, če potrebujeta kakršnokoli pomoč pri žalovanju ali če imata vprašanja, če želita kakršen koli pravni … nasvet se obrnita na društvo Solzice.

Veliko moči in poguma obema,
petra

Sandra, najprej moje sožalje ob tvoji izgubi. Nič ne more nadomestiti malega bitja, katerega si tako čakala, tako ljubila… Vendar počasi, počasi se trudimo naučiti živeti s to neznosno bolečino. Kdo ve, zakaj potrebujemo tako posebne angelčke…

Moj sinko je umrl v 28. tednu nosečnosti. Tudi jaz čakam obdukcijske izvide. Ker sem “tečna” in stalno klicarim na genetiko, so mi povedali, da mora biti starš tisti, ki na genetiki zaprosi za izvid. Na podlagi tvoje prošnje zahtevajo izvid iz patologije (sami ga navadno ne pošljejo). Jaz bom ponovno klicala konec meseca, ko bo minilo 3 mesece od njegove smrti. Čeprav imam občutek, da ne bom izvedela ničesar – dosedanji izvidi niso pokazali ničesar nenormalnega. Za kar sem po eni strani hvaležna, po drugi pa sem tako zbegana (zakaj…)

Objem, žiža

Draga Sandra!

Jaz sem na izvide iz patologije čakala eno leto in dva meseca,zdaj pa sem jih končno dobila! Vsakič ko sem svojega ginekologa vprašala koliko časa bom morala še čakati mi je odgovoril da se na te stvari čaka tudi po več let.Potem pa sem se oglasila na genetiki v ljubljani in hotela vedeti kje so ti izvidi pa so mi dali isti odgovor kot moj ginekolog.Ko so mi povedali da je moja deklica še vedno na patologiji,mi je prijazna sestra svetovala naj osebno pokličem na patologijo in mi dala številko! zahvaljujoč tej sestri imam danes izvide!

Ker imaš pravico vedeti ZAKAJ ti svetujem da se obrneš na genetika in da ne popustiš ko te bodo pošiljali od vrat do vrat! VZTRAJAJ !!!!!!!!

MOJE SOŽALJE!

Zdravo!

Jaz sem težila 5 mesecev (splav v 21.tednu) in jih potem po posredovanju ginekologinje dobila tik pred genetskim posvetom. V bistvu to niso bili izvidi temveč le obdukcijski zapisnik ali nekaj podobnega – 1 list A4. Menda je bilo vse živo narobe – čuden zunanji izgled, prekratka popkovnica, infekcija, tromboza… in potem je mene genetik na posvetu prav trapasto spraševal zakaj pa plod ni prišel na genetiko na preiskave?! Patologija v porodnišnici in genetika sta v isti stavbi!! A sploh tile ljudje tam odgovarjajo komu za svoje odločitve?
Tako, iz obdukcije najinega otročka se nismo naučili čisto nič, samo nekoliko izpraznili državno blagajno.
Upam, da bo pri tebi drugače – se pa moraš kar pošteno osebno zavzeti, čeprav je v tako kratkem času po takem dogodku čustveno zelo stresno.

Vso srečo ti želim,

Mirjam

Tudi jaz se sprašujem.
Po izgubi otroka v 21. tednu, ki je prišla po krutem spoznanju, da ima otrok premalo plodovnice, ker izteka in je nekaj narobe s posteljico, so mi na patologiji povedali, da je bilo z otrokom vse ok in da naj bi se njegovo življenje končalo zaradi INFEKCIJE PRI AMNIOCENETEZI, ki so jo seveda strokovno naredili v Ljubljani ravno zato, ker naj bi bilo vse narobe!!??!!

New Report

Close