boleč zob po zdravljenju
Pozdravljeni!
Stara sem 40 let. Že nekaj mesecev sem imela na nebu poleg šestice drobno bulico, ki se je pojavila in izginila in spet pojavila itd. Bulica me ni bolela in me ni bolel noben zob. V šestici pa so mi uničili živec že pred leti. V ponedeljek sem imela zobozdravnika in mi je ta zob odprl in pri delu tudi uporabljal dolge igle, najbrž mi je čistil kanale. Na koncu mi je dal zdravilo in zob zaprl. Skratka celotna procedura ni popolnoma nič bolela. Včeraj zjutraj sem se zbudila z močno povečano bulico, zob pa me je pričel boleti popoldan. Za čez noč sem vzela protibolečinske tablete. Danes je bulica izginila, zob me pa še vedno boli oz. čutim “kljuvanje” v njem. Zanima me ali je to normalna reakcija na zdravilo in bo čez dan ali dva minilo ali je bolje, da grem nazaj k zobozdravniku.
Hvala za odgovor in lep dan.
Pozdravljeni,
to je precej običajen pojav pri endodontskemu zdravljenju zob. Če se pojavi obsežno otekanje, potem je priporočljiv ponovni obisk, sicer se držite navodil svojega zobozdravnika.
Srečno.
Pozdravljeni,
rada vi vas vprašala koliko dolgo po zdravljenju zoba 15, kateri je bil vnet oz.razbolen kot mi je rekla zobozdravnica, naj bi bolel? Dala mi je zdravilo v zob, sicer je 70 % bolje kot je bilo,ker pred tem me je bolel zob ze na dotik, zdaj pa je ok, razen ko jem na to stran se še občuti bolečina. Rekla mi je da bo občutljiv 2-3 dni(dokler prime zdravilo), zdaj pa je že 5 dni od tega in še vedno ni kot ostali.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
Na vaše vprašanje žal ne morem odgovoriti, saj ne vem kakšno zdravilo so vam vstavili v zob oz. kako so se lotili zdravljenja zoba. Vsak odgovor bi bil lahko zavajujoč.
Srečno.