boleč trebuh
Spoštovani!
Moj oče, star 61 let, ima že dalj časa trajajoče bolečine v levem predelu trebuha. Predvsem, ko se naje ima hujše bolečine v spodnjem levem delu trebuha (levi predel črevesja). Te hujše bolečine trajajo nekje 2 uri, potem postanejo bolečine znosne, vendar se vseskozi prisotne. Kakšen mesec dni nazaj je bil hospitaliziran zaradi suma infarkta, saj je imel take simptome, na kar so v bolnici ugotovili, da je srce v redu in mu naredili gastroskopijo, kjer so ugotovili, da ima kilo na požiralniku. Dobil je Nolpazo, katera pa mu očitno nič ne pomaga, saj pravi, da je vse isto. Ob hospitalizaciji so mu naredili krvne preiskave in je vse v redu, razen jetrnih testov. V maju ima še kolonoskopijo zaradi opisanih težav. Vendar zadnje dni ima vedno bolj izrazite bolečine. Na blato hodi redno, včasih celo bolj pogosto. Vmes ga tudi napihuje. Danes je za kosilo jedel rep, brez mesa, pa je spet moral iti ležat, ker mu je tako slabo in ga tako zelo boli. Ne vem, kako naj mu pomagam. Bojim se, da je v ozadju kakšen rak. Pravtako niti ne vem, kaj sploh naj je. Zmanjšal je količino mesa, vsak dan je sadje in zelenjavo, občasno še kakšne oreščke. Je tudi aktiven, saj dosti kolesari, ampak zdaj zaradi bolečin enostavno ne more niti kolesariti. Prosim svetujte mi, kaj naj naredim in kaj bi lahko bilo v ozadju. Je bolj tihe narave in vse kar zvem je, da ga vztrajno sprašujem in ko vidim, da je ves bled, potem mi pove, da mu je slabo.
Za Vaš hiter odgovor se Vam zahvaljujem in Vam želim lep dan.
S spoštovanjem,
Barbara
Spoštovana Barbara!
Trenutno sem na okrevanju v Rogaški in imam kar nekaj težav s prenosnikom in povezavami, zato se oglašam šele danes.
Zelo težko je reči kaj je v ozadju za takšne bolečine. Počakati morate na preiskave.
Do takrat pa bi bilo dobro, da poizkusite še, kako bo , če spremenite prehrano.
Opisujete, da se počuti napetega. Lahko da mu povdarek na zelenjavi in sadju težave še poveča. Če so težave v prebavilih, potem so surove vlaknine lahko velik problem, kot tudi oreščki. Za nekaj časa poizkusite z lahko dieto, ki bo vsebovala kuhano hrano. Vključite tudi belo meso ali pa ribe. Lahko mu tudi malo spasirate hrano. Če mu bo lažje boste videli dokaj hitro.
Da pa ne bo brez vitaminov, mu pripravite kdaj pa kdaj sok na sokovnik.
Poizkusite, upam , da mu bo tako lažje.
Lep pozdrav Lidija