Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija boleč nos

boleč nos

Spoštovani,

pred približno tednom dni mi je kar naenkrat začelo iz nosu (predvsem iz leve nosnice) teči nenormalno veliko sluzi. Sluz je čista, nič rumenkasta in bolj vodena. Menila sem, da gre za prehlad, vzela pa sem tudi tablete proti alergiji, saj sem s tem že imela težave. (ni določeno na kaj sem alergična, se mi pa pojavi vendar še nikoli v taki obliki). Nič od tega ni pomagalo, pričel pa me je boleti nos. Bolečina je prisotna tudi če se nosu dotaknem od zunaj. Najhujša je bolečina od konca nosu po hrustancu navzgor ter proti levi strani. Občutek imam, kot da sem po operaciji nosu ali pa da imam zlomljenega. Na levi strani je prisotna tudi rahla oteklina, ki je vidna na zunaj. V notranjosti nosu ni nobene rane (vsaj ne čutim je), še nikoli mi ni tekla kri…Sluz se je nekoliko umirila, bolečina pa ne pojenja.Kapljic nisem uporabljala nobenih, bolečino pa omilijo zgolj protibolečinske tablete.Glava me ni bolela, vročine nimam, počutim se super. Kaj bi to bilo? Pregleda me je strah, saj me vse mine ko vidim tiste “srednjeveške” pripomočke. Najraje bi šla na rentgen (če bi kaj pokazal). Kaj bi lahko bil vzrok za težavo? Za kakršen koli odgovor najlepša hvala

Spoštovana!

Najveretneje je prišlo do vnetja podkožja ali okolnih tkiv, ki pa bi moralo postopoma da se vredi. Če je vse prišlo naenkrat brez tehtnega razloga, potem se bo tui pozdravilo.

LP. drIB.

Pozdravljeni!
Pred dobrim tednon sem zaznala v nosu majhno krasto, ki pa je s časoma izginila. Takrat sem opazila pri brisanju v sluzi nekaj krvi, zdaj pa tega ni več. Čez nekaj dni sem začutila bolečino na hrustancu, če sem pritisnila na nos z zunanje strani. Zdaj pa me boli hrustanec v nosu že na obeh straneh. Kot da bi dobila kakšen udarec. Kolikor mi pač uspe pogled v nos, izgleda hrustanec živo rdeč; v izcedku ni prisotna kri. Danes zjutraj imam rahlo otečen nos in občutek pritiska v nosu, rahlo me peče, kot bi me kaj dražilo, tako se tudi malo solzim. Je precej neprijetno, ker me boli, ko se nosu dotaknem. Ker ni bilo nobene zunanje fizične poškodbe, se sprašujem po vzroku za te bolečine. Kaj mi svetujete oz. kaj bi to lahko bilo?
Za vaš odgovor se vam lepo zahvaljujejm

Spoštovani!

Če težave ne zginejo priporočam pregled pri ORL, da se vidi kaj je – lahko je “le” vnetje, mora se pa videti.

LP IB.

New Report

Close