Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Boleč križ ali?

Boleč križ ali?

Lepo pozdravljeni!

Pred kakšne dva meseca me je začelo boleti v spodnjem delu hrbta (križ), ob strani na obeh straneh, šla sem k doktorju in je najprej mislila da je križ, dala mi je tablete za lajšanje bolečin, ker pa ni bilo uredu in me je še vedno bolelo sem šla nazaj. Ker me je bolelo ob strani me je dala na urinski test če imam mogoče vnete ledvice, ampak test ni pokazal ničesar (prisotno zelo malo bakterij).Predpisala mi je tablete proti vnetju in sem pojedla vse.
Ko grem na potrebo me nič ne peče. Popijem veliko vode dnevno.Problem je v tem da me še vedno ob strani boli. Zanima me kaj bi to lahko bilo?
Stara sem 25 let in v službi večino časa presedim, drugače se pa ukvarjam s športom (tae bo, plavanje). Zadnjič sem pometala stopnišče (navzdol) in me je ob strani zelo bolelo. Drugače je pa počutje uredu.

Upam da mi boste lahko kaj povedali. Želim vam lep dan še naprej in vnaprej hvala za odgovor.

Spoštovani!

Bolj verjetno gre za bolečino v križu, vendar ne vezano na samo hrbtenico, temveč na mišice in kite hrbta. Sedeče delo in intenzivni gibi v spodnjem delu hrbta ob športnih aktivnostih so najbrž preveč za vaš hrbet. Lahko je tudi po kakšni aktivnosti hrbet ostal pregret, vi pa ste si ga hote ali nehote preveč ohladili (prepih, veter, klima v avtu ali službi, morje), sedaj pa imate razbolete mišice. Zmerno gibanje in tu in tam zdravilo proti bolečinam bi moralo pomagati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close