Bolan?
Pozdravljeni!
Zahvaljujem se vam za vaš odgovor, na vprašanja, ki sem vam jih v petek zastavila pod naslovom:Kašljanje in neprijeten vonj iz ust.
Še enkrat vas prosim za pomoč.Pediatrinja je na dopustu, nadomešča je ne nihče, tako, da ne bi rada težila enemu xy pediatru; ker verjetno ne gre za nič resnega.Upam.
Torej;sin (22 mesecev)že od četrtka pokašljuje (predvsem zjutraj, danes je tudi ponoči) in ima neprijeten vonj iz ust.Iz noska mu ne teče(kljub temu mu vedno vsaj 1x na dan špricamo fiziološko v nosek).
V petek popoldne je imel vročino 37,6.Preden je šel spat sem mu dala svečko paracetamola-je bil precej nerazpoložen. Potem ni imel več vročine, tudi danes je nima.
Že par dni ima stalno rokice po ustih,verjetno bo kmalu spet kakšen zobek-predvidevam.Morda je zaradi tega tako nerazpoložen?
Sprašujem vas ali kljub tem nedolžnim znakom stopimo do zdravnika?
Skrbi me namreč neprijeten zadah iz ust-Bojim se, da ima angino ali kašno drugo vnetje.Je možno, da ima to, kljub temu, da nima visoke vročine?
Prejšnji teden sem jaz prebolevala gnojno angino.Je možno(kljub temu, da ni šlo za virus), da se jo naleze od mene?
Nekje sem zasledila, da če se ima angino in ni zdravljena z antibiotiki pusti posledice.Je to res?
Zato sem zdaj malo v skrbeh in ne vem ali naj grem do zdravnika.
Še enkrat najlepša hvala za vaš čas in odgovore.
Lep pozdrav.Tin
Spoštovani tin,
tole je pa čudno, saj vendar mora biti nekakšno nadomestilo, ali kolega iz drugega turnusa, ali dogovor z drugim pediatrom (če gre za zasebnika), karkoli. Ne more biti tako, da ko gre zdravnik na dopust, pa nikogar ni!
Če ste iz LJ mi napišite, da vam svetujem pravo pot.
Sicer pa lahko samo na splošno svetujem. Običajno 22-mesečniki nimajo klasične angine, lahko pa gre za zaplet po 1 tedenskem prehladu z zelenim, gnojnim smrkljem iz nosu. Vendar brez temperature je to bolj malo verjetno. Tak zadah lahko povzroča še: torej gnojen izcedek iz noska, ki se cedi po žrelu, viroze z izpuščajem po ustih (aftozno vnetje ustne sluznice ali slinavka po domače), glivice (en tak plesniv vonj) …
Če ste imeli vi angino, potem je prenos s slino vsekakor možen.
Angina je sicer bolezen, ki se sama pozdravi, zaradi hudih posledic na sklepih, ledvicah in srcu pa jo vedno zdravimo, če jo ugotovimo.
No, napišite, če ste iz LJ.
lpTanč
Še enkrat hvala za odgovor.
Ne nisem iz Ljubljane.Tudi meni je čudno, da pediatrinje nihče ne nadomešča.Sporočilo na tajnici pravi, da so na dopustu 2 tedna in da se v nujnih primerih zglasimo v zdravstvenem domu.
Dokler se sin ne pritožuje, da ga kaj boli in nima vročine bomo kar počakali.
Lep dan!
Tin
Pozdravljeni, tin,
žal vam ne morem pomagati, če niste iz LJ, da bi vseeno prišli do pregleda.
Ampak, če je otrok tak, kot ste napisali, torej brez vročine, brez bolečin in je normalno aktiven, potem lahko mirne duše počakate.
lp
Tanč