bojim se pristopiti k dekletu
Tina k. : Osebno sokcu želim samo pomagati, da bi mu bilo lažje. Očitno vsega nisi prebrala, pa nič zato. Me ne moti tvoj kometar, ker z njim ne pomagaš nikomur, meni pa tudi ne škoduješ. Kaj počnem jaz, ko mi je hudo, lahko samo ugibaš. Ni to tema, pa bi o tem ne pisala.
Sokec! Bravo in čestitam! Uresničilo se je to, kar sem si na moč želela. Uspelo je – 100 postov. Si videl, da se da. Nasvetov smo ti napisali kar nekaj. Je kaj pomagalo? Upam, iskreno upam.
Sokec, rada bi ti nekaj napisala, prosim odgovori na naslednja vprašanja in morda ti bo več jasno, kako in kaj naprej.
1. ali ti lahko kdo drug pomaga?
2. ali si se poskusil rešiti črnogledosti?
3. ali uživaš, da si bogi?
4. a imaš zaupne prijatelje? če ne, se trudiš, da bi jih našel?
5. zakaj si nočeš pomagat?
kakšna skromnost. Ti 100 postov nič ne pomeni? Sokec, sokec. Kaj te ima bivša “zanajedat?” sej je bivša. Pozabi jo. Pa žlahta njena? Dej no, skulirej se. Žlahta je strgana plahta. Zdej si pa zgubu razsodnost. Želimo ti pomagati. Razumeš? Najprej – problem s kožo je rešljiv. Važen pa si ti in samo ti. Kaj želiš pri svojih 25 letih doseči v življenju je samo na tvojih ramenih. Zakaj nimaš moči prebrodit kr ene komplekse, ki jih ni? Pa zakaj za božjo voljo se obremenjuješ z drugimi? Z bivšo? Kateri fakator je ona? Torej. Skulirej se, pozabi bivšo in njeno žlahto. Kaj te najedajo? Zamisli se nad seboj. Si lahko kar kor koli hočeš. Luzar ali zmagovalec. Pa ne mi napisat, da si luzer. Potem se bom še jaz zjokala. Pomagati ti želimo spregledati. Vse življenje je še pred teboj. Veš to?
oj!
Če mi lahko kdo drug pomaga? Verjetno je vse na meni. Le navdušenja rabim več.
Črnogledost je bolj realnost, kot pa misel na slabo
če uživam? rad bi se zgubil v množici normalnih… kar spada zraven
zaupnih prijateljev nimam. Tisti, s katerimi pa grem najdlje v pogovorih pa mi ni všeč njihov moto življenja in tudi nimajo posluha
če si nočem pomagat? ej, ne vem. Rad bi si, pa si ne znam
Denar posodiš brez slepomišenja, toliko in toliko do takrat in takrat v vrednosti konvertibilne valute, s pogodbo in z obrestmi vred. Če s posojilojemalcem še nista imela takih poslov, ga premalo poznaš, zato posodi le do vsote, ki bi jo kamot pogrešal, če ti je ne vrne. Je dobra mačka ali ni, tega ne mešaj z denarnimi posli, ker ne spada zraven.
Dobra mačka, ki rabi denar? Hmm…po pameti sokec. Lahko ji posodš, če ga imaš dovolj. Saj ti bo vrnila, kajne? Ne razumem prav dobro tvojega posta. Lahko ti vrne tudi v naturalijah, a ne…? Joke, ej, samo hecam se…
ali pa-zakaj pa ne? Boš napisu, kako se bo tole končalo? Zan bit zanimivo…le pogumno sokec! Držim pesti zate.
Ma daj, Sokec…
Tako zelo uživaš, ko se SMILIŠ sam sebi, da ni za verjet.
In ljudje celo padajo na finto in ti delijo nasvete. Lepo.
Ko ti bo dovolj hudo, se boš že zmigal. Zaradi napisanih nasvetov se ni še nihče pobral, ampak je moral trdo garati na sebi, da se je spremenil.
In to velja tudi zate. In prenehaj iskati izgovore, zakaj se ne moreš spremeniti. V resnici ti paše tako, ne?..
KJE začeti? Nehaj surfat, ugasni PC in nehaj se smiliti samemo sebi, in kar je še hujše, drugim ljudem. Upam, da ne čakaš, da se kakšna s foruma ponudi, da te bo “lastoročno” rešila..:))))
Dej, dej… zmigaj se!
Veš kaj? Želiš slišati moje mnenje?
Mene lepotci niso nikoli privlačili, ker so ponavadi bili še butasti. Ni hujšega kot butast tip. (naj mi moški ne zamerijo). Imam raje manj čedne in pametne. Pa duhovite. Pa odkrite. Pa simpatične. Žal je tako, da je lepota x pamet =konstanta. Še nisi tega pogruntal? Lepa ženska IQ nula. Žal, so pa seveda tudi izjeme. (da ne bom koga užalila)
Če bi k meni pristopil 25 letnik, malo mazoljast, pa vseeno duhovit, pameten in drugače čisto ok, že ne bi šla po gasu. Od kdaj pa je lepota vse? V filmih že mogoče, v real lifu pa zame ne.
Naj ti ne vzamejo poguma tisti, ki pišejo, da se smiliš sam sebi. Jaz osebno mislim, da samo rabiš pomoč. Pameten nasvet. Bom danes pobrskala v kopalnici s katero žaubo se moja najstniška hči maže proti mazoljem, pa ti jutri napišem. Veš, tudi za njo (oktobra jih bo 20) je življenjska katastrofa, ko dobi mazolj, ki se z aviona niti vidi ne. Potem imamo kopalnico stalno zaprto za javnost. Nihče še not ne more. S čim se maže ti ne vem povedati, vsak moj nasvet je brezupen. Zvečer je kot strah v pižami tiste dneve in pripravljena za spat z nekimi belimi pikami po fejsu. Jaz vem, da je to zobna pasta, ker ne vem kje je slišala, da to definitivno pomaga. Tudi ona je brezupen primer, pa ima v biti lepo kožo, bi ji bili še dojenčki fouš. Problem je ona, saj naredi iz enega mazolja paniko in takrat še vem v lajf ne gre, ker mazolj je tako viden, da ni za v javnost. Vsaj mirno spimo takrat, je ob normalnih urah doma.
No, kaj boš pa na to rekel? Hkrati pa se tamala baše z nezdravo hrano, pa smo tudi tukaj doma brez močni. Poje vso majonezo, pa kečep, pa čokolado, pa najraje ima svinjarijo iz Mc Donalsa. Sej zelenjave in sadja, ki ga ji skuhamo pa ne bo jedla, ker je kao zanič. Včasih me prižene na rob žičnega, bi jo človek kar sklofotal ali ponorel, pa vem, da bi potem zgubila še tisto malo avtoritete, ki jo imam. Da ne bo kdo napisal, da sem totalno leva mtka, ampak kako se že nekaj let doma vsi ukvarjamo z mazolji, bi ne pisala, ker bi se bralo prežvečeno in predolgo. Pa to je samo en problem med mnogim, ki nam jih vsakodnevno tamala sortira, da nam mi dolgčas. Noben nasvet ji ne pride do živega, ker smo doma kako “vzad za modo in aut iz lajfa”. Pa ti lahko napišem, da smo “čisto normal”.
Sokec, lahko mojo hčer povabiš na randi, bosta mela vsaj o čem za debatirat. O kremah in mazoljih. Pa majonezi…. pa modi, pa “bednem lajfu”, kot ona pravi. “Pa da je vse en bolt **** in u nulo”…ha, ha, bi bilo zanimivo.
Samo mal je premlada zate, pa v biti ti jo ne priporočam, ker je zakomplicirana in razvajena, ker smo jo tako naredili in smo si sedaj sami krivi. Tako da veš, da tebi ni najhuje. Jaz bi si potem že vse lase lahko spula od živčnih, ki jih vsak dan fašem. Pa si jih ne. Raje preberem kakšno dobro knjigo, ali pa grem v svet. No včasih tudi kaj napišem.
Potem pa imaš še srečo, da ti ne manjka noga. Ali pa glava. ..
KO boš srečal tisto pravo, ki bo v tebi prepoznala TO, kar si v resnici, je ne bo brigal noben mozolj.
DOKLER pa poskušaš na silo dobiti od Življenja nekaj, se ti bo izmikalo. Ko se ne boš več obremenjeval s tem, kakšen si, boš šele pripravljen na resen odnos. Ali pa mi hočeš reči, da si ta trenutek sposoben dati drugi osebi nekaj, česar v sebi še nisi našel ?!??…
Dobro veš, da se skrivajo vzroki pri tebi drugje in mozoljast obraz ti je samo izgovor, da se ti ni potrebno ukvarjati s svojimi resničnimi težavami.
Dovolj pošteno, čeprav po tvoje “kruto”?…:))))))
Lp, Mojca
Mislila sem nekaj drugega:
če misliš, da boš srečen, če ti ta trenutek izginejo vsi mozolji z obraza, ti zagotavljam, da če že ta trenutek nisi srečen, tudi z idealnim obrazom NE boš.
Debeli si mislijo, kako srečni bodo, ko bodo shujšali..
Ženske si mislijo, kako srečne bodo, ko se bodo poročile…
Veliko jih misli, kako srečni bodo, ko bodo šli v penzijo… itd.
SPREJMI svoje telo in izgled točno tako, kot je in naredi iz tega največ, kar se da.
In nehaj igrati žrtev, ker to nisi.
LP, Mojca
PS: aja, kaj bi naredila, če bi te zagledala, vsega v mozoljih? Odvisno od TEBE. TI si tisti, ki sprejemaš ali ne sprejemaš okolice in ne obratno. TI si tisti, ki se zapiraš pred drugimi. Drugi ti samo nastavljajo ogledalo – ti pa se odloči, kaj boš s tem naredil.