bojim se pristopiti k dekletu
Jaz pa ti bom takole rekla, dečko moj!
Ker sem pred par meseci nehala jemat ene hormonske tablete, ki čistijo kožo, so se mi taki mozolji spustili, da me je strah se v ogledalo pogledat! Resno, katastrofa, spet bom imela par brazgotin več in sam bog ve, kdaj se bom rešila teh bolečih, nagravžnih mozoljev!
Ampak dečko moj, sokec, jaz bom spet začela jesti tiste tablete, ker imam drugače štalo!
In veš kaj še, dečko moj? Tudi ti lahko stopiš do zdravnika, dobil boš napotnico za dermatologa, ta ti bo predpisal zdravila (moja prijateljica jih ima in pomagajo full) in kakšno mazilo, pa tonik in ….. kmalu boš žel rezulatate. Imel boš lepšo kožo, brazgotine bodo postale manj vidne…
In še nekaj…to sem mislim da že napisala, pa vseeno – glede na to, kako te to muči in da praviš, da imaš že službo… Zakaj pa ne stopiš do kakšnega vredu kozmetičnega salona na pregled in vprašaš, kaj se da naredit z že nastalo škodo (brazgotinami)??? Sem 100%, da obstajajo prijemi, ki ti to malo popravijo.
Ajaj, folk, ne štekam vas, sej pa ne živimo v 17.stol., ko še niso poznali krem in laserjev in …. kaj jaz vem kaj še vsega! :-/
Mogoče pa se rad smiliš samemu sebi…. a?
Sokec, ne sekiraj se! To je napisal nekdo, ki je čustveno čist adijo. Zunanjost, pa naj grdota seže do kosti, NE MORE nadomestiti notranje lepote: dobrote, prijaznosti, požrtvovalnosti, empatije, duhovitosti, pameti, radoživosti, optimizma, pozitivnega pogleda na svet, dogodke, ljudi…
Razumeš? Oseba, ki je napisala, da jo motijo izrastki, ni dojela, kaj pomeni dobota srca, lepota duše. Zunanjost je samo fasada. Še taka lepotica jo lahko izgubi, če pade po stopnicah, si razbije nosek, polomi vse kosti, se opeče v požaru, poškoduje v prometni nesreči, dobi opekline, zboli za rakom in od kemoterapije zgubi vse lase;
lepoto mladosti in lepo telo
na stara leta izgubi marsikdo;
postane manj lepo telo,
polno celulita, stij, dlak in vsega bljak…
Pomeni imeti rad nekoga, pomeni imeti rad tudi njegovo notranjost. Minljiva je vsaka zunanja lepota, žal. Ostane pa vedno neminjiva duša in dobro srce.
Poznala sem kar nekaj lepotic, čigar lepota je bila skoraj angelska. Z leti in zaradi ošabnega značaja, nadutosti, prevzetnosti… se je izblinila v nič. NIČ NI HUJŠEGA, KOT NOTRANJA GRDOTA. TA PA RESNIČNO SEŽE DO KOSTI.
Razumeš Sokec? Upam! Iskreno upam!
Izrastki se dajo odrezat pri vsakem dermatologu ali plastičnem kirurgu, če so tako moteči. Samo po napotnico je treba iti. Pa nekaj narest zase. Zelo moteče odstranijo tudi lepotni kirurgi na napotnico zavarovanja, ker sodijo med rekonstrukcije, če so res moteči. Kako moteči so pa presodi kirurg, ki zmore obilico čustvene inteligence in pameti. Ene moti že mazolj. Tega pa ne delajo na napotnico.
Ne izgubi upanja. Upanje je edino, ki ostane.
Vsi poznamo zgodbo o Pandorini skrinjici.
Pandora je bila lepotica. Ker so ji vse ostale boginje bile zavistne njene lepote, jo je rešil edino glavni bog in ji podaril skrinjico z besedami, da je nikoli ne sme odpreti. Pandora pa se svoji skušnjavi ni mogla odreči. Odprla je skrinjico v kateri so bile vse človeške slabosti:
Zavist, ljubosumlje, požrešnost, škodoželnost…
in Upanje. To umre nazadnje.