bobnenje v ušesu
Pozdravljeni, že več mesecev opažam, da se mi ob poslušanju tonov nižje frekvence npr zvok pralnega stroja pojavi bobnenje v levem ušesu, občutek imam, da se je to pojavilo jeseni po potovanju z letalom, (pri čemer me je uho bolelo zaradi pritiska), ali bi lahko to bil tudi zamašen sluhovod?
hvala za odgovor.
Pozdravljeni,
pred dvemi meseci so se mi začela mašiti ušesa, občutek kot pri višinski razliki ali pa kot pod vodo. Občutek odmevanja. Bila sem 2x pri splošnem zdravniku, predpisal operil, pozneje Momax kapljice.
Nato se je pojavilo brnenje v naprej enem ušesu, potem še drugem.
Bila sem pri spec. ORL. Preiskave:
-W-
+R+
+a+
timpanogram: obojestransko A krivulja, ADG praktično bp.
Pred cca 3 tedni je vse to izginilo za par dni. Potem se pa je vse začelo enako ponavljati.
Stara sem 45 let, pritisk s tabletami urejen in kontroliran. Kaj bi lahko bilo vzrok?
V naprej vam hvala za odgovor
Spoštovani,
ob normalnem sluhu je občutek zamašenosti in brnenja verjetno posledica prenapetosti vratnih mišic in psihičnega stresa. Izmenično brnenje je lahko posledica pretiranega krčenja zelo majhnih mišic m. tensor tympani izmenično na desni in levi strani.
Svetujem sprostitvene dejavnosti,dihalne vaje, avtogeni trening, jogo, razgibavanje vratnih mišic in masažo itd.