bobnenje v ušesu
Lep pozdrav!
Imam težavo, ki me spravlja ob pamet.
V levem ušesu mi že kar 3 tedne bobni oz. imam občutek, ko na hitro stisnem zobe, da mi doni in pravzaprav čutim membrano oz. bobnič kako mi zavibrira.Na začetku se je to dogajalo nekajkrat na dan, zadnji teden pa imam srečo, če se mi vsaj dvakrat odmaši, da slišim normalne zvoke.Dogaja se tudi to, da, kosi čistim ušesa, ni nobenega ušesnega masla. Danes se mi dogaja tudi, da se mi vsake toliko pojavi vrtoglavica. Naj povem, da moj pritisk ni visok /120-70,120-80/ ali pa še nižji. Ko sem zdravnici pred enim tednom omenila to težavo, si niti ni vzela tisto minuto časa za pregled ušesa, ampak je rekla, da so vse živci. Na žalost me čedalje bolj skrbi, kaj bi to lahko bilo in lepo prosim za odgovor.To se mi zaenkrat dogaja samo na levem ušesu.Stara sem 42 let, trenutno mogoče res malo bolj pod stresom, vendar menim, da to le ni vzrok vsega tega.Lepo prosim za odgovor.
Hvala!
Spoštovana!
Težave so lahko posledica zamašenosti evstahijevih cev( posledica prehlada), neretko pa je posledica prekrvavitvenih motenj v notranjem ušesu ( okvara hrbtenice, psihična in fizična preobremenjenost …). To da nimate masla, nič ne pomeni (najveretneje si pogosto čistite sluhovoda). Priporočam počitek, redno čiščenje nosu, ev. Betaserc 2×1 tbl – za prekrvavitev.
LP. drIB.
pozdravjeni
imam eno vprasanje:
ze nekaj casa imam tezave z desnim usesom ki me boli , ponavadi bolj v popoldanskih urah. to traja ze nekaj mesecev (priblizno tri). bolečina mine,potem pa se pe nekaj dnevih spet vrne. naj dodam , da mi trenutno zobozdravnica zdravi sedmico na desni strani. po zadnjem obisku mi je bolecina minila, zdaj mi pa nekako rahlo bobni v uhu….naj še dodam , da nazalost redno “pokam” čaljust ( kot nekateri ki pokajo sklepe na prstih ). zna bit to kaj povezano ?
hvala za odgovore in lp
zdravo! Imam neke čudne probleme v desnem ušesu, in sicer ob vsaki športni aktivnosti mi v ušesu bobni.samo takrat ko se moje telo hitro premika, ko miruje je uredu. To se dogaja recimo pri teku in sicer takrat ko z nogo med tekom stopim na tla mi zabobni. Zaradi tega se mi velikokrat po vadbi vrti in mi malo ovira vid. Bil sem pri doktorici in mi je sprala ušesno maslo, čez nekaj časa pa se mi je to bobnenje spet pojavilo. prosim vaz za nasvet 😉 hvala..
Morda imate ponovno maslo v ušesu. Ob naporu se zaradi potenja maslo navlaži in zato nabrekne.
To sicer nebi smelo vplivati na ravnotežje in vid. Če se bo težava stopnjevala priporočam ORL pregled.
Lep pozdrav,