Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Blato po virozi

Blato po virozi

Spoštovani,

Moj 8 mesečni dojenček (korigirano 7) je pred 2 tednoma dobil vročino 39,2 in drisko. Vzeli so mu kri in vodo in ga pregledali. Pediatrinja je rekla, da gre za neko črevesno virozo, kri in voda sta bila ok, razen malo povečanega crp-ja. Vročina je trajala 3 dni. Driska pa kar traja oz enkrat bolj tekoče, enkrat bolj kašasato in enkrat skoraj neprebavljeno. Tudi do 8 na dan po malo. Prej je bila npr lepa klobasica. Mali je velik jedec in ima zelo rad vse od krompirja do raznih zdrobov. . se mi pa zdi, da je shujšal. Vedno je dobro napredoval. razen prebave je vse ok. Je dobrovoljen in nič ne kaže, da bi ga kaj bolelo. Trenutno mu tudi dajem bio gaia. Sedaj me je začelo pa že skrbeti, ker je že skoraj 2 tedna. Pediatrinji sem napisala tudi, če lahko da pregledati blato. Kaj še lahko naredim? Mogoče linex? Hvala že vnaprej pa upam, da nisem preveč nametala nekih informacij.

po črevesni okužbi lahko driska ali mehko blato traja tudi 2 tedna ali dlje. Okužba je prizadela črevesno sluznico, ki se počasi regenerira in ponovno prevzame svojo funkcijo. Pogosto tudi pride do začasnega neprenašanja mlečnega sladkorja, kar še prispeva k temu, da je blato mehkejše.
Ukrepamo s primerno hidracijo in vnosom normalne, starosti primerne prehrane. Izvid blata na bakterije ali viruse nam bo samo potrdil virus ali bakterijo, nič pa pripomoglpe k obliki zdravljenja. Glede na to, da je bila prve tri dni vročina in je krvni izvid kazal virusno okužbo, gre pač za virusno črevesno okužbo in ukrepamo tako, kot sem napisala zgoraj.
Le v primeru, da se driska ponovno poslabša, je večkrat dnevno, tekoča, otrok pa videti slabše, je potrebno ukrepanje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close