Najdi forum

Blato dojenčka

Zdravo!

Mene pa zanima, kaj pomeni, če je dojenčkovo blato dokaj vodeno.
Namreč pri mojem sineku je včasih dokaj vodeno, včasih pa tekoče in gorčične barve. Dojiva se polno ( 2,5 meseca ), in v primerjavi z začetnim blatom, ki je bil rumene barve in gosto tekoče me sedaj malo skrbi. Drugače je zdrav, ima 6 kilogramov in vidno raste. Ne deluje mi bolan. Mogoče je kriva moja prehrana, namreč sedaj jem vse – zdravo prehrano mislim, ker od začetka nisem zaradi krčev. Pijem domače kravje mleko in ni alergičen dosedaj na nobeno prehrano.
Prosim, če mi lahko kaj svetujete!

Hvala vnaprej, Mateja!

Lepe pozdrave iz Posavja!

Draga Mateja,
blato dojenih otrok variira iz ure v uro iz dneva v dan. Oblike in konsistence ki jih opisujete so za dojene otroke popolnoma normalne. Če je bil otrok kakšen dan bolj žejen (preverite, ali ni slučajno oblečen pretoplo), se je dojil bolj pogosto in je popil več prednjega mleka kar se pozna takoj v plenički. Ali vaš dojenček pije tudi čaj ali prekuhano vodo? Če je otrok zdrav, lep napreduje in raste – so vaše skrbi popolnoma odveč. Brez skrbi – materina prehrana na zdravega, donošenega dojenčka (razen, če otrok ni preobčutljiv ali alergičen) nima vplivov na otrokove krče in težave z blatom. Če bi bilo temu tako, potem otroci, ki so hranjeni le po steklenički teh težav ne bi imeli, kajne. pa jih imajo prav tako.

Če se bo vodeno in temno zeleno blato pojavljalo pogosteje, se o tem pogovorite z otrokovim pediatrom, ki bo otroka napotil na nadaljnje preiskave če bo potrebno.

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

New Report

Close