blato
Pozdravljeni!
Imam skoraj 3-mesečno hčerkico, se polno dojiva, od njenega 1 meseca pa sem zaradi izpuščajev na dieti brez mleka in jajc. S težo lepo napredujeva. Zanima me, ali je normalno, da punčka že od rojstva kaka zelo tekoče in večkrat na dan, plenica je praktično vsakič pokakana (previjava se na 3 ure). Blato je največkrat tekoče z manjšimi ˝smetkami˝. Ali to pomeni drisko?
Občasno je blato gostejše, vendar sluzasto, brez krvavih madežev, vsebuje pa nitke. Še najbolj me spominja na melonino sredico,ki je nekoliko nitkasta in sluzasta.
Še eno vprašanje glede gibalnih sposobnosti. Punčka zelo narada leži na trebuščku, vedno zelo hitro začne jokati, zato je tudi na dajem dosti na trebuh. Posledično tudi še vedno ne pase kravic, glavico le minimalno dviguje, potem pa jok. Je to posledica rega, ker premalo trenirava, ali moram biti zaskrblrna?
Zanima me tudi, kakšne vaje so primerne za 3 mesečne dojenčke?
Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav!
Spoštovana simonaK,
glede na opis, je seveda možno, da gre za alergijo, kot ste že napisali. Dobro poglejte, če ne uživate skritih alergenov-lecitina npr. v testeninah, sladkarijah, kazein v hrenovkah in podobno. Oglejte si “Ukrepi pri alergijah: mleko, jajca in pšenica”. Vsekakor bi bilo dobro opredeliti oz. testirati, če bodo testi pozitivni, da se vidi, čemu se morate izogibati. Pa tudi vsi emulgatorji, konzervansi, barvila.
Če vaša deklica nerada pase kravice, ne dviguje glavice in se ne naslanja na komolčke, pri tem pa dviguje medenico (jo nekako sili naprej), potem je možno, da gre za nepravilne vzorce gibanja in bi bilo dobro, da jo vidi razvojni pediater ali nevrofizioterapevt.
Vaje vam mora pokazati izučen nevrofizioterapevt.
lp
Tanč